2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A vezetőket is érinti az alkoholizmus

Akár versenyképességi problémákhoz is vezethet a beosztottak és a vezetők körében egyaránt riasztó méreteket öltő alkohol- és drogfüggőség. A hazai cégek többsége azonban erről alig vesz tudomást - írja a Népszabadság.
2007. január 30. kedd 11:12 - Hírextra
Magyarországon 800 ezer alkoholbeteg él, ám csak 40 ezren kapnak kezelést. A szakemberek szerint tévhit, hogy a probléma csak az alacsonyabb beosztásúakat érinti. Sok vezető, menedzser is az alkoholban találja meg a feszültségoldás módját. Egy korábbi felmérés szerint a problémát a munkáltatók általában 3-5 évig tolerálják, ám ezután az elbocsátás az egyetlen reakció.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium idén induló megelőző programja a vállalatok társadalmi és szociális felelősségtudatára épít. A tárca azt szeretné, ha a cégek belső szabályzatába bekerülne a drog- és alkohol-prevenciós stratégia is. A minisztérium ingyenes módszertani kézikönyvet készít a civil szervezeteknek, illetve az érdeklődő vállalatoknak. Jelenleg sem a munkavállalók, sem a cégek nem tudják, milyen államilag finanszírozott vagy egyéb kezelési lehetőség áll rendelkezésre. Mindettől azt várják, hogy a jövőben ne a drogosok és alkoholisták kiszűrése, hanem a korai segítség és a megelőzés legyen a cél - írja a lap.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását