2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Irán katonai segítséget nyújtana Iraknak

Irán azt tervezi, hogy megerősíti a gazdasági és katonai kapcsolatait Irakkal, közölte a perzsa ország bagdadi nagykövete egy hétfőn megjelent interjúban. A The New York Times című amerikai lapnak nyilatkozva a nagykövet közölte, hogy nagyobb segítségek s
2007. január 29. hétfő 13:06 - Hírextra

Hasszán Kazemi Kuomi iráni nagykövet közölte, hogy országa kész arra, hogy kiképezze és felszerelje az iraki biztonsági erőket, valamint tanácsadókkal segítse a harcot "az ország biztonságáért". A politikus bejelentette azt is, hogy nagyobb szerepet vállalnának magukra az ország újjáépítésében. Mint a nagykövet megjegyezte, országának "nagy tapasztalatai vannak a háború utáni újjáépítésben", és készek arra, hogy ezt a tudást megosszák az iraki hatóságokkal.

Kuomi, aki vasárnap nyilatkozott az újságnak bagdadi irodájában megerősítette, hogy az iráni biztonsági erők kötelékébe tartozik az a két ember, akiket még 2006 december 21-én tartóztattak le az amerikaiak az iraki fővárosban. Washington azzal vádolja Iránt, hogy segíti a káosz terjedését Irakban, és azt állították: bizonyítékaik vannak arra, hogy a két iráni részt vett terrortámadások megtervezésében.

Az egyik megnevezett bizonyíték egy térkép volt, ami Bagdad felekezetek szerinti felosztását mutatta. A nagykövet szerint azonban ez nem bizonyít semmit, mert a hasonló térképeket bárhol be lehet szerezni, és nem számítanak ritkaságnak. Kuomi azt állította, hogy a két iráni az iraki kormányzattal folytatott hivatalos tárgyalásokat a biztonság növeléséről és nem készítettek elő terrortámadásokat.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását