2024. április 19. - Emma

Félévig a Csepelről kiszuperált buszok járnak Dél-Budán

A XI. kerületieknek nem kell félni az utastérbe áramló gázoktól, állítólag a csuklósokat felújították.
2007. január 17. szerda 09:43 -
Az Index csepeli buszokról, azok meghibásodásairól szóló cikkei után több XI. kerületi olvasónk is jelezte, hogy náluk is az a cég üzemeltet buszokat, amelytől a botrányok nyomán Csepelen végül megszabadult a BKV. Az utasok a szerkesztőségünknek küldött leveleikben a VT-Transman (VT-T) nevű cég buszainak műszaki színvonalára panaszkodtak.

Pluszteljesítés

Az ügyben megkerestük a BKV-t is, amely alvállalkozóként szerződtette a VT-Transmant. A BKV írásban válaszolt az Index kérdéseire. Eszerint "2006 őszén az alapfeladatokon túl egyidejűleg olyan járműkapacitási igények jelentkeztek (4-es metró építése miatti villamospótlások, 2-es metró őszi munkái), amelyek a BKV eszközparkjához képest pluszteljesítést jelentettek".

A "pluszteljesítések" kiváltására a VT-T jutott megint a BKV eszébe. A VT-Transmannal meglévő szerződés ugyanis lehetővé tette, hogy plusz-mínusz 10 százalékos teljesítményingadozással adjanak feladatokat az alvállalkozónak. (A VT-T a szerződéskötés lehetőségét közbeszerzéssel nyerte el korábban.)

Csepelen leállították a VT-T buszait

A VT-T tavaly október 7-étől a csepeli 38A és 138-as járatokon kezdte meg a szolgáltatást (az egyik vonalon a BKV-val vegyes üzemben) használt, csuklós autóbuszokkal, amelyek érvényes műszaki vizsgával rendelkeznek - hangsúlyozza a BKV közleménye. 2006. december 31-éig jártak ezek az autóbuszok a csepeli vonalakon.


A csepeli járat

A BKV szűkszavúan annyit ír ezután: "2007. január 1-jétől a két érintett vonalon a BKV járművei közlekednek." Valójában ez azt jelenti, hogy leállíttatták a VT-Transman járatait, előfordult ugyanis állítólag olyan eset is, amikor a BKV műszaki ellenőrei rosszul lettek az alvállalkozó buszain. Aba Botond egyik utolsó intézkedése volt egyébként a BKV élén a csepeli VT-T-buszok leállítása.

Dél-Budán is csak az év közepéig járnak az alvállalkozó buszai

A BKV mostani közleménye azzal fejeződik be, hogy a VT-Transman 2006 december-2007 január között kívül-belül felújította járműveit. Január 15-étől a felújított csuklós kocsik a Fehérvári úti 41V és 18-47V villamospótló autóbuszjáratokban üzemelnek - a XI. kerületi alpolgármester tudtával és engedélyével -, várhatóan ez év június-júliusig.

Forrás: Index
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását