2024. május 5. - Györgyi

Fekete politikus szállhat harcba az elnöki székért

Ezúttal komoly esély mutatkozik arra, hogy az amerikai demokraták egy fekete politikust indítsanak az elnöki székért 2008-ban. Különösen izgalmas lenne a helyzet, amennyiben a republikánusok a pletykáknak megfelelően a szintén fekete Condoleeza Rice külüg
2007. január 17. szerda 11:59 -

A 45 éves politikus a Demokrata Párt igazi üstököse és esélyes is arra, hogy a demokraták elnökjelöltje legyen. Ez hallatlan áttörés lenne, Barack Obama ugyanis fekete politikus.
Barack Obama illinois-i szenátor sajtóértekezleten közölte döntését, hogy létrehozza az elnökjelöltséget előkészítő bizottságot. Ez az első, szükséges jogi lépés a hivatalos elnökjelöltség érdekében. Obama indulását már eddig is csaknem biztosra vették az itteni elemzők és igen nagy figyelem kíséri egész tevékenységét – jelentette a Magyar Rádió washingtoni tudósítója.

Obama édesanyja fehér bőrű amerikai, édesapja pedig fekete bőrű kenyai és Obama a szenátus egyetlen fekete bőrű tagja. Igen felkészült politikusnak ismerik, aki a Harwardon végzett és teljesen újszerű programmal rukkol elő.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását