2024. április 29. - Péter

Több száz autó Alfacityben

Kilenc órakor már hosszú sor állt Alfacity kapuja előtt. Az esztergomi Bazilika parkolójában – és környékén - megrendezett találkozóra nemcsak Magyarországról érkeztek Alfák, hanem a környező országokból is.
2007. április 2. hétfő 15:00 - Kánya Andrea

Nem nehéz odatalálni – ha nem vettük volna észre a kígyózó Alfa-sort, a város tele van plakátolva: Alfa Romeo balra, Alfa Romeo jobbra. Aki régen is ellátogatott egy-egy Alfa - találkozóra, tudhatja, sokat változott a világ. A hajdani, 25-30 autó találkozóján még nyomokban sem lehetett találni szponzorokat, támogatókat, rendezőket, transzparenseket. Most viszont igazi dzsemboriba csöppentünk. Akár a majális: jó hangulat, jó társaság, jó csajok és 550 gyönyörű autó.


Az Alfa Romeo - transzparens előtt már több alfás is várakozik: van a yuppie kategóriás 159 vagy GT tulaj, meg az öreg alfás tuning autós, no és lám, a Gucci-szerkós fullextrás csajszi is 75-össel,  esetleg 147 Twin Sparkkal.  A társaság tehát igen vegyes, jönnek a családok, párok, szinglik, és mindenki, akinek Alfa-életstílus dukál. Egy-egy nagyobb turnus is érkezik, hiszen a konvoj eredetileg együtt indult.

A felső parkolóban gyülekeznek az autók, szigorú szabályok szerint. A rendezők - van egy pár belőlük - irányítják az autósokat, ki hova állhat. Az alsó parkolóba a külföldiek - jönnek ám szép számmal - és az old timerek sorakoznak: egy-egy Maserati is feltűnik a sorban, egy Ferrari és egy Lamborghini is beérkezik. Az 1971-es Alfa Montreal aratta a legnagyobb sikert, amelyből összesen 4000 darabot gyártott a cég. Nagy feltűnést keltett a nyitott Roadster Zagato Alfa is. Még az olasz rendőrség is ott volt.

A délelőtt semmi mással nem telik: az autók csak jönnek és jönnek, 11 órakor még mindig hatalmas a sor a kapuknál. A szervezők látszólag nyugodtak, de kapkodnak. „Szarul állunk” - mondja Halápi Zsolt, a rendezvény egyik fő szervezője. "Még semmivel sem vagyunk kész, a transzparenseket is csak most rakjuk fel, és nézd meg mennyien vannak máris!" És lám, valóban kígyózó a sor Esztergom utcáin. De a káosz helyét átveszi a rend: az autók felsorakoztak, az autómustra és a vagánykodás megkezdődik.



Van itt kaja, pia, csajok, minden, ami egy gyönyörű napsütéses szombatra kell. Karszalagért cserébe ingyen kávé és ingyen kaja jár. A fagyit már pénzért mérik.

A standoknál sok jó kis autós kütyüvel találkozunk: autó-ékszer, carwellness-eszközök. Megtudjuk, a Sziget Fesztivál pólókat és cédéket ajánlott fel a rendezvényen. Óriási hangcucc dübörög az egyik stand mellett, ilyet is lehet vásárolni.



Délben elkezdődik a tájékozódási verseny, ami három órakor véget is ér. A feladatot nagyjából mindenki megoldotta, jár is a jutalom: sok-sok ajándék. A nap vége egy óriási karaokés bekajálós buli az alfásoknak. Mert megérdemlik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását