2024. április 28. - Valéria

"Rossz irányba mennek a dolgok"

Szombaton délelőtt megkezdődött a szocialista párt választmányi ülése; Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke az ülés elején kijelentette: rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.
2011. január 29. szombat 11:28 - HírExtra
A választmányi elnök úgy fogalmazott: az elmúlt hetek a nagy szereplések és a "nagy blama" időszaka volt. Az ülés elején a választmányi tagoknak levetítettek egy kisfilmet Orbán Viktor beszédéről, melyet az Európai Unió Parlamentjének plenáris ülésén mondott el, és ahol több EP-képviselő bírálatát fogalmazta meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban.

Simon Gábor üdvözölte, hogy például a médiatörvény miatt a civil világ képes megmozdulni, képes véleményt nyilvánítani. A választmányi elnök szólt arról is, hogy még két napig lehet nyilatkozni a magánynyugdíjpénztárban való maradásról. Mint kiemelte, a Fidesz hárommillió magánynyugdíjpénztár tagot "zsarolt meg".

A mostani kormány egyebek közt csorbította az Alkotmánybíróság jogkörét és a sztrájktörvényt, alkotmány módosítási dömping indult meg, és átszabta a választási rendszert is - sorolta a szocialista politikus. Hangsúlyozta azt is: a bevezetett új adórendszer a legtehetősebbek zsebébe tesz plusz pénzt.

Simon Gábor beszédében megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban több időközi választáson is jó eredményt értek el a párt által támogatott jelöltek. A választmányi elnök beszéde után zárt ajtók mögött tárgyal az MSZP választmánya egyebek közt a párt ideológiai alapelveiről. A testület elé kerül

A változás ideje című vitaanyag, amely az MSZP szellemi örököseként az 1948 előtti Magyarországi Szociáldemokrata Pártot nevezi meg, ugyanakkor a többi között kitér arra, hogy a szocialista párt politikájának középpontjában a fiatalok állnak. A dokumentum az ideológiai és közjogi kérdések mellett külön fejezetben foglalkozik a gazdaságpolitikával, a fenntartható fejlődéssel és az ifjúságpolitikával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását