2024. április 27. - Zita

Hagyja magát az MSZP?

A Fidesz továbbra is várja az MSZP-t az új alkotmány parlamenti vitájába - közölte Gulyás Gergely.
2011. január 28. péntek 17:57 - HírExtra
a kormánypárt országgyűlési képviselője, hozzátéve: a Fidesz azt javasolja a szocialistáknak, hogy ha végül nem vesznek részt a vitában, mondjanak le fizetésükről arra a bő egy hónapra. A fideszes politikus mindezt azután közölte, hogy Lamperth Mónika, az MSZP közjogi kabinetjének vezetője pénteken arról nyilatkozott az MTI-nek: a szocialisták parlamenti frakciója február 12-i ülésén dönthet arról, hogy az MSZP önálló alkotmánykoncepcióját a parlament elé terjeszti-e valamilyen formában.

"Döntés egyelőre csak arról van, hogy nem veszünk részt a 'parlamenti performanszban', emiatt azonban kérdéses, milyen legyen a viszonyulásunk az alkotmányozás egészéhez" - mondta Lamperth Mónika.

Gulyás Gergely az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt úgy értékelte: a szocialisták ismét nyilvánvalóvá tették, úgy kívánják védeni a magyar alkotmányos rendszert, hogy eközben elutasítják a parlamentáris demokráciát, amelynek lényege, hogy az ország előtt álló legfontosabb kérdésekről, így az új alkotmányról is, az Országgyűlésben vitáznak a politikai pártok.

"Tény, hogy az MSZP által védeni kívánt jogállam az 1989-es alkotmánymódosításokkal jött létre a MSZMP akaratával szemben, de akkor az MSZP jogelődpártja legalább hajlandó volt részt venni az alkotmányozás folyamatában. E tekintetben az 1989-es MSZMP demokratikusabb párt volt, mint mai utódaik, akik előkelő idegenként tekintenek az alkotmányozásra, és még részt sem hajlandók venni a közös munkában" - írta a fideszes képviselő.

Gulyás Gergely pártja nevében felszólította az MSZP-frakciót, fontolja meg ismételten, hogy abban az öt hétben, amíg a parlament az alkotmány szövegtervezetét fogja tárgyalni, valóban rendkívüli szabadságra akarnak-e menni a képviselői. Ha az MSZP nem változtat a döntésén, "javasoljuk, hogy a szocialista képviselők erre a bő egy hónapra mondjanak le fizetésükről" - zárta közleményét a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását