2024. április 27. - Zita

MSZP: luxusutakra herdálja a pénzt a kormány

Az MSZP szerint bár tavaly tavasszal a Fidesz kisebb és olcsóbb államot ígért, az elmúlt nyolc hónapban "nagyobb és drágább luxusutazásokra fizette be kormányának hivatalnokait, mint bármely kabinet az elmúlt több mint húsz esztendőben".
2011. január 28. péntek 14:54 - HírExtra
Szabó Imre - aki "a környezetvédelem eddigi utolsó minisztereként" jegyzi közleményét - azt írja: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előbb egy 9 fős delegációt utaztatott Kínába 10 millió forintért, majd tizenhét hivatalnokot küldött Cancún tengerpartjára, 18 millió forintos költségkeretben.

"Miközben pedig ezekre a luxus utakra nem sajnálja a pénzt és az energiát a környezetvédelemért is felelős fejlesztési tárca, addig panelfelújításra – választási ígéretével ellentétben – a korábbi évek forrásainak csak a töredékét fordítja. Önálló környezetvédelmi tárca híján pedig a szén-dioxid kvóta értékesítésében továbbra tehetetlenkedik csakúgy, mint az átfogó klíma- és energiapolitika, vagy épp az ár- és belvízvédelem ügyében" - fogalmaz a szocialista politikus.

Tudatja: az írásbeli kérdésfeltevést követően a parlamentben azt fogja firtatni Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternél, hogy miért szerveznek luxusutazásokat a klímapolitikával foglalkozó munkatársai, miért került az emberek számára elérhető árnak a sokszorosába a kormány delegációjának az utazása. Kíváncsi arra is, hogy melyik szállodában szállt meg a küldöttség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását