2024. április 28. - Valéria

Két és fél év a volt politikusnak

Két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Weiszenberger László volt kiskunhalasi szocialista politikust befolyással való üzérkedés miatt a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódó ügyben jogerősen a Legfelsőbb Bíróság (LB).
2011. január 27. csütörtök 13:11 - HírExtra
Az eljárás adatai szerint Weiszenberger 2003-ban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium kistérségi megbízottja volt, s 5 millió forintot kért azért, hogy közbenjárjon egy 17 milliós pályázat kedvező elbírálásáért. Egy vállalkozó azonban titokban kép- és hangfelvételt készített, amikor Weiszenberger arról beszélt, hogy ellenszolgáltatásért vissza nem térítendő állami támogatást tud szerezni. Ezt a felvételt a Hír TV 2007-ben bemutatta.

Weiszenbergerre a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon 5 évet szabott ki vesztegetés és befolyással való üzérkedés minősített esete miatt. Később a Szegedi Ítélőtábla csupán a befolyással való üzérkedést állapította meg, amelyért két és fél év büntetést szabott ki, ezt a másodfokú döntést emelte jogerőre harmadfokú eljárásában csütörtökön a Legfelsőbb Bíróság .



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását