2024. április 19. - Emma

Jön a hideg és a hó

Az elmúlt napokban tapasztalt, márciusra emlékeztető tavaszias idő után a héten keményen visszatérhet a tél, délen több cm-es hó hullhat. Még ne tegyük el a szánkót.
2011. január 19. szerda 13:47 - HírExtra
A Brit-szigetek felett erősödő anticiklon utat enged az észak felől lezúduló hideg levegőnek. Az emiatt fokozatosan délre terjeszkedő hideg a Földközi-tenger térségében ciklont generál (mediterrán ciklon), mely a következő napokban hazánk időjárását nagyban meghatározza.

Már ma megkezdődhet a változás, az egyre többfelé előforduló esőt észak felől havas eső, hó válthatja fel. Csütörtökön az északnyugati tájak kivételével valószínű csapadék, mely a Dunántúlon hó formájában jelentkezhet, keletebbre még inkább a vegyes halmazállapot lesz jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke már csak 1 és 4 fok között alakulhat. Az erős északi szél tovább ronthatja hőérzetünket.

A folytatás - mediterrán ciklon miatt - meglehetősen bizonytalan. Pénteken inkább a déli megyékben, szombaton szórványosan, de délkeleten többfelé lehet hóesés. Vasárnap a különböző időjárási modellek többfelé havazást jósolnak, míg más szoftverek hétfőn és kedden számolnak komolyabb hóeséssel.

A hőmérséklet tovább csökken, a hétvégén már többnyire fagypont alatt maradhatnak a csúcsértékek. Tartósnak bizonyulhat a zimankó, igazi kemény tél várható, tovább erősödő éjszakai lehűléssel (nem lesznek ritkák a -15 fok körüli értékek). Izgalmas a helyzet, <http://koponyeg.hu/tippjatek/> tippjátékunkban Ön is voksolhat. Esni fog a hó már csütörtökön, vagy csak kedden lesz újra fehér az ország.
Forrás: Köpönyeg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását