2024. május 18. - Erik, Alexandra
Vádemelési javaslattal élt a BRFK 13 terézvárosi önkormányzati képviselő, és egy hivatali alkalmazott ellen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Emellett 65 terézvárosi ingatlaneladás miatt vizsgálódnak.
2011. január 17. hétfő 18:09 - Forján-Vass Máté
13+1 gyanusított

A vádemelési javaslatot egy 2006-os feljelentés miatt tette a BRFK. Gyenge Zsolt és Losonczy Pál jobbikos politikusok kezdeményeztek eljárást az Andrássy út 47. szám eladása miatt, amely még 2004-ban történt. A vád szerint mintegy 120 milliós hátrány érte ebben az egy esetben az önkormányzatot. Az ügyben Verók István volt szocialista polgármester továbba 12 liberális és szocialista képviselő, illetve a volt aljegyző érintett.

„Az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan miatt a napokban küldjük át a javaslatunkat az ügyészségnek. Emellett van egy másik szál, amiben 65 önkormányzati tulajdonú ingatlan eladását vizsgáljuk”- mondta el a HírExtrának a BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni.

Hozzátette, a napokban küldik át a javaslatot az ügyészségnek. A másik szálon vizsgált 65 esetben is felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, ennek a nyomozásnak is hamarosan meglesz az eredménye.

"Sokkal több esetet kéne vizsgálni"

Megkerestük Gyenge Zsoltot, aki a feljelentést tette: „Ennek az ügynek az a szépséghibája, hogy egy 2004-es esetről van szó.” Hozzátette, hogy a feljelentést még 2006-ban megtette, és szomorú, hogy még mindig csak a vádemelési javaslatnál tartanak.

A jobbikos politikus elmondta, hogy 2008-ban már behívták adategyeztetésre, mert meg akarta szüntetni a BRFK az eljárást, ám az ügyészség kötelezte őket annak a lefolytatására.

A képviselő azt is elmondta, több nagy értékű ingatlan esetében tett feljelentést, ám ezek legtöbbjében még gyanúsítás sem volt. „Az úgynevezett tetőtér ügyet, ha egyenként vizsgálják, akkor lehet, hogy az 65 darab, de ezen felül rengeteg Andrássy úti palota eladásával foglalkozni kellene.”

Arra a kérdésre, hogy, hogy került a látóterükbe az ingatlaneladás így felelt: Én is terézvárosi önkormányzati képviselő voltam. Losonczy Pálnak pedig volt egy bérleménye az említett Andrássy út 47-ben. Őt is megkeresték, hogy lehet alkudozni a vételárra.

"Ez politikai ügy"

Megkerestük Hatvani Csabát, az MSZP terézvárosi önkormányzati frakciójának vezetőjét, aki nem lepődött meg a történteken: „Ahol utasításokat adnak, azt kénytelenek végrehajtani.”

Elmondása szerint azért indult eljárás, mert egy döntésnél a szakértői véleménytől eltérő árat állapítottak meg az ingatlan eladásánál. Átvizsgálták minden képviselőnek a vagyonosodását, és nem találtak semmit. „Továbbra is azt gondoljuk, hogy ez egy politikai, és nem egy szakmai ügy.”

A képviselő szakmai szempontból rámutatott arra, hogy egy ilyen ingatlaneladást a fővárosnak, a műemlékvédelmi hivatalnak és a közigazgatási hivatalnak is felügyelnie kell, egyik sem jelezte, hogy problémás az eladás.

„Értetlenül állok az összes képviselőtársammal együtt a vádak előtt, biztosak vagyunk abban, hogy semmit sem követtünk el. Egy független bíró esetében mindenképpen normális ítélet fog születni” – tette hozzá Hatvani Csaba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gizimama
2011. január 17. 20:48
Ebben a történetben két dolog érthetetlen: egyrészt miért csak most jutott eszükbe a hatóságoknak ez?
Másrészt Verók miért nincs már réges rég börtönben?
Amit az az ember az Andrássy úti palotákkal tett, vagy a Nagymező utcai mélygarázzsal és a platánok majdnem kivágásával, vagy a loveparadedel, meg a melegfelvonulásssal. miközben nem is lakik a kerületben... szóval katasztrófa...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását