2024. május 18. - Erik, Alexandra

Molnár Csaba nem érti

Furcsállja Bárándy Gergely nyilatkozatát az MSZP részvételéről az alkotmányozásban Molnár Csaba, a párt Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke, parlamenti képviselő.
2011. január 15. szombat 09:56 - HírExtra
Bárándy előzőleg az A, mint alkotmány című blognak adott interjújában azt mondta, hogy az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, rész vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában. Közölte: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.

Molnár Csaba péntek este az MTI-nek azt mondta: az alkotmányozó nemzetgyűlés illegitim, erre nem adtak felhatalmazást a választók. Így az elkészülő alkotmány nem az ország, hanem a Fidesz alkotmánya lesz. Ebben a folyamatban pedig demokrata politikus nem vehet részt - mondta.

Emlékeztetett, a Gyurcsány Ferenc vezette platform bojkott felhívását több nyilatkozatban is támogatta Mesterházy Attila, a párt elnöke. Ezek után furcsának tartják, hogy az egyik elnökségi tag, Bárándy Gergely ezzel ellentétes álláspontot tett közzé.

Molnár Csaba azt is elmondta, hogy nincs szükség alternatív alkotmányra, mert van jó alkotmánya az országnak, mégpedig az 1989-es. Ezért is bojkottálni kell Orbán Viktor akaratát az új alkotmányról.

Bárándy Gergely előzőleg azt közölte: a hivatalos alkotmányverzió mellé az MSZP a saját alternatív koncepcióját teszi le. Szerinte ugyanis úgy hiteles valaminek a kritikája, ha megfogalmazzák az alternatívát.

Molnár Csaba hangsúlyozta: a platform határozott álláspontja, amit a magyarországi közvélemény túlnyomó többsége is támogat, hogy annak legyen szavazati joga, aki itt él az országban, itt adózik, illetve viseli a választás eredményének következményeit.

Bárándy Gergely nyilatkozatát pénteken üdvözölte Gulyás Gergely, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke. A kormánypárti politikus az MTI-nek elmondta: természetes dolognak tartják a szocialisták parlamenti vitában való részvételét, hiszen az ellenzéki pártok is csak a tárgyalás során állhatnak elő komoly indítványaikkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását