2024. április 26. - Ervin
Nemrég jelent meg Király Viktor új albuma, a Solo. Megkérdeztük az énekest, hogy mit szól a címadó dal rendkívül pozitív fogadtatásához, milyen jövőbeni tervei vannak és mik az imidzsváltásának okai.
2011. január 15. szombat 14:23 - Kancsár Edina
Az új slágered, a Solo annyira sikeres, hogy még azoknak is tetszik, akik korábban nem rajongtak a dalaidért. Milyen érzés, hogy ekkora sikert arattál?

Nagyon jó érzés! Amikor elindítottuk ezt a dalt, volt bennem félelem amiatt, hogy angol nyelven írtam. Nem egy bulis slágert akartam csinálni, amiben zakatol az elektronika, hanem egy éneklősebb dalt és úgy gondolom, ez sikerült is. A Solo, egy nemes és egyszerű dal, ahol a dallamvezetésen és a szövegen van a hangsúly. Bevallom a rádiótól is tartottam, féltem hogy nem fogják játszani.

De szerencsére alaptalannak bizonyultak a félelmeim, mert nem hogy elfogadták, még sláger is lett egyes rádiókban. Az interneten is néztem a hozzászólásokat és kilencven százalékban pozitív véleményekkel találkoztam. Sokan írták, hogy korábban nem kedveltek, de ez a dal nagyon tetszik nekik.



A többi dalod is ennyire slágeres?

A Solo-n kívül, találnék még legalább három-négy olyan dalt, ami véleményem szerint hasonló erősségű. De, hogy miből lesz sláger, az a közönségtől függ: hogy mit fogadnak be. Az új lemezen sokféle stílus szólal meg, stíluskavalkádnak is nevezhetném. Szerintem a többi szám is tetszeni fog azoknak, akiknek a címadó dal tetszett.

Szerepel esetleg olyan dal is az új albumon, amin Király Linda is közreműködött?

Igen. Igazából már a Solo háttérmunkáiban is részt vett: segített a szövegírásban. De van egy dal, aminek az a címe, hogy Reborn (vagyis Újjászületés), az hármunkról szól. Ebben a dalban tehát Linda is énekel.

Korábban próbálkoztál magyar dalokkal is, ezúttal viszont az egész lemezed angol nyelvű lett. Mi az oka ennek a döntésnek?

Szerintem egy zenésznek, vagy énekesnek az alapvető dolga az, hogy megmutassa a világnak önmagát. A magyar nyelvű lemezemmel nem tudtam teljesen kifejezni magamat, annak ellenére hogy azt is nagyon szerettem. Az előző és a mostani albumom közt az alapvető különbség, hogy annak nem én írtam a szövegeit, ezáltal nem is éreztem teljesen a saját „gyermekemnek”.

Mivel nekem az angol az – úgymond – anyanyelvem, én ezen a nyelven tudom magamat a legjobban kifejezni. A nyelvnek köszönhetően, most már én írtam a szövegeket is, úgyhogy ez a lemez már száz százalékosan én vagyok.

Már arra is vannak terveim, hogy azok számára, akiknek nehézséget jelent megérteni a szövegeimet, video blogokat hozok létre. Ezeken az oldalakon lefordítanám a dalszövegeimet, hogy mindenki értse, aki kíváncsi rá, hogy miről énekelek.



Benne volt a döntésedben, ha nemzetközi nyelven énekelsz, könnyebb külföldön is érvényesülni?

Nyilván vannak ezirányú terveim is. Miért ne lennének? Mindenki erre hajt, csak félnek kimondani. (nevet) Ez alapvető szempont, ha valaki szeretné megismertetni a nevét a világban, azt csakis akkor teheti meg, ha a nemzetközi könnyűzene nyelvén szólal meg. Ha más nyelven énekel valaki, akkor maximum csak a világzenei piacon tud megjelenni.

Nem akarok nagyon híres lenni, de azért örülnék ha szélesebb körben is megismernék a zenémet. Szerencsére egyre több telefont és e-mailt kapok különböző országokból. Az internetnek köszönhetően sokan felfigyeltek a dalomra, sőt külföldi rádiók is bejelentkeztek a dalomért.

Már a Megasztár előtt is építgetted a zenei karrieredet, de az igazi sikert a műsor hozta meg számodra. Mit gondolsz: a tehetségkutató nélkül is sikerült volna idáig eljutnod?

Egyértelműen a Megasztárnak köszönhetem az ismertséget. Többször is mondtam már, hogy véleményem szerint Magyarországon ez a legjobb út az ismertséghez. Ha valaki elindul egy tehetségkutatón, garantáltan megismerik az emberek, mert mindenki ezt nézi. (nevet) Amikor mennek ezek a műsorok, lehet tudni hogy a fél ország a tévé előtt ül.



Mi indokolta az imidzsváltásodat (rövid haj, „rosszfiús” külső)?

Több okom is volt a váltásra. Egyrészről, mindig is tetszett a rövid haj, csak korábban féltem bevállalni. Másrészt egy szomorúbb okom is volt rá, amiről szerencsére azóta mindannyian pozitívan gondolkozunk. A testvérem, Ben beteg volt és kénytelen volt lenyírni a haját, mert kihullott volna.

Tehát volt egy kis szolidaritás is a döntésemben, illetve egyébként is úgy éreztem, hogy eljött az ideje a váltásnak. De nagyon megosztom a rajongóimat az új kinézetemmel: sok embernek nagyon tetszik, sokaknak meg nagyon nem. (nevet) A tetkó is egyfajta szolidaritás miatt került rám, mert a tesómmal együtt eldöntöttük, ez egy családi "embléma" lesz rajtunk.

Király Viktor sikerei
2008-ban ő lett az „Év Hangja”. 2009. január 30-án jelent meg első albuma Király Viktor: A döntőben elhangzott dalok címmel, ami a Megasztár 4 döntőiben elhangzott számokból készült válogatás. 2009. június 24-én jelent meg Viktor első szóló Forgószél című videoklipje. 2009. június 27-én a T-Mobile Kapcsolat koncerten, a Simply Red és 200 000 ember előtt zenélhetett. 2009. július 27-én jelent meg Király Viktor első szóló albuma Király Viktor címmel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását