2024. május 7. - Gizella

Király Ben optimista a rákkal szemben

A Király testvérek édesanyja Gabi, nyíltan mesélt fia betegségéről. Király Viktor ikertestvérénél, Benjaminnál daganatot találtak.
2010. augusztus 9. hétfő 12:19 - HírExtra
"Ben maga döntötte el, hogy nem titkolja, mi történt. A gyerekeink Amerikában születtek, ahol nyitottabbak a rákbetegséggel szemben. Itthon még szégyennek tartják beszélni erről, pedig kell. A családunk minden tagja évente jár kivizsgálásra, mert a korán felfedezett daganat nem jelenti a halálos ítéletet" – magyarázta Gabi, akinek szintén nem ismeretlen a rák elleni küzdelem, hiszen tíz éve kemoterápiával küzdötte le a petefészekrákot.

"Ben egy rutinvizsgálat után tudta meg közel három hónappal ezelőtt, hogy rosszindulatú daganata van. Mi éppen Amerikában voltunk Lindánál, amikor felhívott a sokkoló hírrel Amszterdamból. Fél éve ott dolgozik egy divatcég menedzsereként. Mivel gyerekkorukban végigélték az én küzdelmemet, nem rémült halálra, hiszen tudta, hogy a rákbetegségből korai stádiumban van esély felépülni.

Bár az ikerfiúk közül mindig Ben a macsósabb, azért zárkózottak. Tudományosan ugyan nem támasztották alá, de szakemberek szerint azoknak van nagyobb esélye a daganatos betegségekre, akik az érzelmeiket magukba fojtják. Pszichikai alapon alakulhat ki a betegség" – vélekedik Gabi Bennel kapcsolatban.

"Ben egyetlen percig sem rettegett, és meg sem fordult a fejében, hogy nem gyógyul meg. Végig keményen és eltökélten küzdött, ahogy tíz éve én is" – mesélte a Király-gyerekek anyukája.

"Szerencsére Ben is szinte biztos, hogy túl van a legrosszabbon. Lokalizálták a daganatot, majd az a kemoterápia hatására eltűnt. Ben csak azon aggodalmaskodott, hogy mi lesz a munkahelyén megkezdett projektekkel, éppen ezért alig hiányzott néhány napot.

Egyáltalán nem viselkedtünk úgy, mintha beteg lenne, úgy tettünk, mintha csak nyaralni lennék Benjinél. Persze féltettük, de nem látta rajtunk az aggodalmat, derűsen és optimistán viselkedett a család" – tette hozzá Gabi, aki nagyon várja, hogy fia hazalátogasson.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását