2024. április 27. - Zita

Ezért nem zenész alakítja Marleyt a róla szóló filmben

Kingsley Ben-Adir brit színész játssza Bob Marleyt a Bob Marley: One Love című életrajzi filmben. Először sokakat meglepett, hogy a reggae királyát nem zenész alakítja, Reinaldo Marcus Green rendező azonban megindokolta választását.
2023. november 29. szerda 12:50 - HírExtra

„Az volt a legfontosabb számomra, hogy jó színészt válasszak, hiszen az egyéb készségeket, amiket a szerep megkövetel, nagyjából úgyis meg lehet tanulni – mondta Green az Observernek. – Előző filmemben, a Richard királyban olyan színészek alakították a teniszbajnok Williams-nővéreket, akiknek semmilyen tenisztudása nem volt, sőt korábban nem is sportoltak különösebben, de menet közben megtanulták, hogyan kell fonákot ütni. A film azért is működött, mert a jó színészek tényleg mindent megtanulnak a szerep érdekében, amit kell, miközben hiába kérek fel egy igazi teniszcsillagot ilyen feladatra, ha nem tud játszani.”

A Richard királyt hat Oscarra jelölték, többek között a főszereplő Will Smith-t is Richard Williams, a lányaiból szupersztárt faragó teniszedző szerepében. Független filmjével Green azonnal a legkeresettebb rendezők közé röpítette magát, ezért is bízták a Marleyról szóló film elkészítését.

Ben-Adir sem jelentéktelen játékos, komoly hírnevet szerzett a három Oscarra jelölt Egy éj Miamiban főszereplőjeként, ahol Malcom X-et, a feketék jogaiért küzdő muszlim tiszteletest alakította. A színész a Birmingham bandái című sorozatban is emlékezetes teljesítményt nyújtott.

Fontos szempont volt, hogy Ben-Adir, akárcsak Marley, kevert etnikumú családból származik, és már csak emiatt is akadálytalanul bele tudott bújni az extravagáns zenész bőrébe. „Az alapvető személyiségjegyek megvoltak, ehhez jött az alakítás minősége és hogy a színész mennyire tud azonosulni a karakter által képvisel filozófiai és társadalmi eszményekkel – folytatta Green. – Nyilvánvaló volt, hogy Kingsley nem tanul meg olyan szinten zenélni a rendelkezésre álló idő alatt, mint Marley. De bele tudott merülni a világába, megértette, melyik végénél kell fogni a gitárt, és miért pont ott, de legfőképpen azt, hogy milyen érzés zenésznek lenni.”      

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását