2024. április 30. - Katalin, Kitti

Milliárdokkal tartozik a lakosság

Megközelíti a 30 milliárd forintot a lakosságot ellátó egyetemes gázszolgáltatók kintlévősége, és a fűtési idény elején már több mint 50 ezer nem fizető fogyasztót kapcsoltak ki a szolgáltatásból.
2010. november 25. csütörtök 13:15 - HírExtra
Megközelíti a 30 milliárd forintot a lakosságot ellátó egyetemes gázszolgáltatók kintlévősége, és a fűtési idény elején már több mint 50 ezer nem fizető fogyasztót kapcsoltak ki a szolgáltatásból - mondta el Szilágyi Zsombor, az Emfesz igazgatója a II. Energy Summit Hungary 2010 konferencián csütörtökön Budapesten.

A lejárt fizetési határidőt 90 nappal meghaladó nem fizető lakossági felhasználókat lehet kikapcsolni. Akiket egyszer már kikapcsoltak, azoknak mintegy fele nem is képes visszatérni a földgázfelhasználáshoz.

A tanácskozáson Zsuga János, a Mol csoporthoz tartozó FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója nem csak az ellátásbiztonsággal, hanem azzal is indokolta a szomszédos országokkal kiépített és tervezett földgázvezeték összeköttetéseket, hogy az javítja az alkupozíciót az orosz Gazprommal kötött, 2015-ben lejáró helyett kötendő új hosszú távú gázbeszerzési szerződésről szóló tárgyalásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását