2024. május 17. - Paszkál

OCÖ súlyos tartozása egy vállakozónak

Az adóhivatalnak és dolgozóinak sem tud fizetni az a balatonlellei üzletvezető, aki állítja: több mint hétmillió forinttal tartozik neki az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nyári táborai óta - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.
2010. október 12. kedd 10:28 - HírExtra
Szabó Miklósné a lapnak elmondta: nemcsak a gyerekek egy részének ebédje kifizetetlen, hanem a tábori dolgozók étkeztetését, de Kolompár Orbán elnök családjának és ismerőseinek 450 ezres fogyasztását sem térítette meg senki.

A megyei napilap írása szerint az OCÖ által évek óta használt állami, balatonlellei gyermeküdülő több mint fél éve állt az érdeklődés kereszttüzében, amikor az új kormány a napvilágot látott visszásságok miatt szerződést bontott a Kolompár vezette önkormányzattal.

Visszavonták a tábori étkeztetésre korábban odaítélt húszmillió forintos támogatást is, de az OCÖ ennek ellenére megszervezte a vakációt. A pályázókkal olyan szerződést kötöttek, hogy nekik kell előfinanszírozni az étkeztetés költségét, s azt szeptember végéig megtéríti számukra az országos szervezet. A lellei étteremvezető eddig a táboroztató szervezeteken is hiába kérte számon az elfogyasztott ebéd árát, azok az OCÖ-re mutogatnak.

A lap megkeresésére az Országos Cigány Önkormányzat írásban közölte: „az Országos Cigány Önkormányzat az üdülő személyzetének, köztük az önkénteseknek teljes ellátását az üdülő működtetésére kötött vállalkozói szerződés keretében finanszírozta, étkeztetésükre egyetlen beszállítóval sem kötött szolgáltatási szerződést, s erre az üdülő gondnokát nem hatalmazta fel."
Szabó Miklósné ezzel szemben Kolompár Orbán és a táborvezető által írt megrendelőkre hivatkozik, s azt is elmondta: hangfelvétele van, melyben elismerik a tartozást.

Az OCÖ írásbeli közlése szerint a táborozásra kötött szerződéssel rendelkező pályázók tartozása a szolgáltató felé 2 740 200 forint. A cikk az alábbiakat idézte a tartozás fennmaradó részére vonatkozó válaszból: „a 7,3 millió forint fenti összegen felüli része nem a nyári táborozást pályázat útján elnyerő, az Országos Önkormányzattal utólagos finanszírozásra szerződéses jogviszonyban álló táborozók által keletkeztetett összeg”.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását