2024. május 17. - Paszkál

Norbi az adósok listáján

Az adóhatósággal nem lehet viccelni. Ezt már Schobert Norbi is tudja, akinek cége felkerült az APEH végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára.
2010. szeptember 2. csütörtök 13:30 - HírExtra
A fitnessguru szentendrei Update Cafe cége került végrehajtás alá, ugyanis – Norbi állítása szerint – elfelejtették befizetni az adójárulékot.

„A könyvelőnk szabadságra ment, én meg egyszerűen elfelejtettem, hogy fizetni kellene”- mondja Norbi. Ugyan csak pár százezer forinttal tartoztak, de az APEH felszólítás nélkül inkasszózta a cég folyószámláját. „Már befizettük az összeget, azonban még napokba telik, míg lekerülünk a listáról” – vázolta a helyzetet Norbi.

Egyébiránt az APEH nem köteles felszólítást küldeni az adótartozóknak. Ha az adóhatóság tartozást észlel, azonnal intézkedik, mégpedig a fentebb vázolt módon: inkasszózza az adós folyószámláját. Nem tesznek különbséget a tartozások között, a pár ezres és a milliós tételeket is behajtják, amint lehet. Költségtakarékossági szempontokból pedig csak a komoly tartozások esetében küldenek végrehajtót a helyszínre.

Forrás: Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását