2024. április 27. - Zita

Jobbik: vissza a pedagógusok kedvezményeit!

A Jobbik a pedagógusoknak járó, 50 százalékos utazási kedvezmények visszaállítását, valamint az általuk használt utazási bérletek költségei felének állami átvállalását javasolja.
2010. október 24. vasárnap 19:44 - HírExtra
A politikus közleményében emlékeztetett, hogy a tanároknak évtizedeken keresztül alanyi jogon járt az 50 százalékos utazási kedvezmény, amelyet a balliberális kormánynak egy 2007-es kormányrendelete eltörölt, és évi 12 alkalomra csökkentette a felhasználható utazási kedvezményt.

Szávay István felidézte azt is, hogy a pedagógusok vasúti utazási kedvezményével kapcsolatban korábban írásbeli kérdést intézett a nemzeti fejlesztési miniszterhez, Fellegi Tamás azonban - mint írta - nem adott egyértelmű választ arra kérdésre, tervezik-e visszaállítani a kedvezményt.

A jelenlegi szabályozás a munkaadóra terheli az utazási költségek megtérítését, miközben számos oktatási intézmény költségvetése csak nehezen tudja finanszírozni az utazásokat, amelynek következtében mára az iskolák és egyetemek nem szívesen alkalmaznak vidéki pedagógusokat - mutatott rá a jobbikos képviselő, közölve: a közlekedési társaságok átszervezésével összefüggésben javasolni fogják a pedagógusoknak járó utazási kedvezmények visszaállítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását