2024. április 28. - Valéria

Mesterkurzus Szegeden

Laki Krisztina világhírű operaénekesnő nemzetközi mesterkurzust tart Keszthelyen; tanítványai a kurzus idején két koncertet is adnak: szombaton a lengyeltóti kultúrházban, jövő kedden pedig a Festetics-kastélyban lépnek fel.
2010. október 4. hétfő 11:54 - HírExtra
Min azt Mondok Yvette szervező hétfőn az MTI-nek elmondta, a vasárnap kezdődött mesterkurzuson, amelynek a keszthelyi kastély tükörterme ad otthont, magyar, német, svájci és spanyol énekesek vesznek részt. A tananyagban gazdag repertoár szerepel a nemzetközi oratórium és operairodalomból, de a tanítványok a klasszikustól a romantikusig szabadon választhatnak dalokat, áriákat, operaáriákat is.

A kurzusra a klasszikus énektanulmányokat folytató fiatalok többnyire a szerepeiket hozzák magukkal, de azok számára, akik még nem léptek fel közönség előtt, a művésznő személyre szabott feladatot jelöl ki, hogy megtanulhassák az énektechnikát - mutatott rá Mondok Yvette.

A kurzus ideje alatt a tanítványok két koncertet adnak: szombaton a lengyeltóti kultúrházban lépnek fel, a záróhangversenyt pedig október 12-én a keszthelyi Festetics-kastélyban tartják. A barokk műemlékkastélyban nemzetközi dalok csendülnek fel, a közönség az oratórium- és operairodalom remekműveiből hallhat részleteket.

Laki Krisztina Réti József tenorista tanítványa volt. A jelenleg Düsseldorfban élő szopránénekes első nagy szerepét a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben kapta, de fellépett a kölni, bécsi, hamburgi, párizsi operaházak és a milánói Scala színpadán, ahol a nemzetközi operaélet sztárjaival és híres karmesterekkel dolgozott együtt.

A koncert- és dalénekesként jelentős karriert befutott operaénekesnő 2009 júniusáig a müncheni Hochschule für Musik und Theater docense volt, jelenleg a brémai Hochschule für Künste vendégprofesszora és a Wiener Meisterkurse állandó oktatója. Tanítványai közül ma már többen sikeres művészek, oktatói munkásságát 2001-ben az Osztrák Tudományért és Kultúráért adományozott kitüntetéssel ismerték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását