2024. április 28. - Valéria

Csalásra készülnek Szegeden a szocialisták?

Választási csalásra készül a szegedi MSZP, helyi nyugdíjasok Botka László szocialista polgármester újraválasztására biztató telefonhívásokat kaptak, melyekben azt is felajánlották nekik, taxival szállítják el őket szavazni - közölte Csepreghy Nándor, a Fidesz helyi kampányfőnöke szombaton a csongrádi megyeszékhelyen.
2010. október 2. szombat 13:48 - HírExtra
A jogszabályok értelmében a szavazás napján tilos a választók akaratának befolyásolása, ezért a Fidesz a helyi választási bizottsághoz fordult - mondta Csepreghy Nándor az MSZP szegedi irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján. A tájékoztatón egy helyi lakos is megjelent, aki elmondta, családja is kapott egy taxis szállítást felkínáló telefonhívást pénteken.

A Fideszhez eddig négy bejelentés érkezett a választási csalás előkészületéről - közölte a politikus, aki szerint kérdéses, hogy a szocialisták milyen információk alapján keresték meg a nyugdíjasokat, s mit tesznek adatbázisukkal a választás után.

Cseprgehy Nándor felszólította az MSZP-t, hogy tartsák magukat az általuk kidolgozott etikai kódexhez, s hagyjanak fel a választási csalás előkészületével. Mészáros Tamás, az MSZP szegedi kampányfőnöke a sajtótájékoztató helyszínén határozottan cáfolta a Fidesz állításait.

A szocialista kampányfőnök szerint a Fidesz szegedi kampánya hazugságokra és rágalmakra épült. Az egész Fidesz-kampány középpontjában Botka László lejáratása állt, jogtalanul használták arcképét, az MSZP logóját, és hazugságokat terjesztettek. Most pedig előre mentegetőzve, a szokásos választási csalás "dumájukkal" jönnek - tette hozzá.

"Felmerül a gyanú, hogy a szombati hangulatkeltő sajtótájékoztató nem más célt szolgál, mint elterelni a figyelmet a Fidesz esetleges választási csalásának előkészületéről" - fogalmazott Mészáros Tamás.

A kampányfőnök arra kérte a szegedieket, ne adják a város irányítását felkészületlenek és gyűlölködők kezébe, s vasárnap szavazzanak Botka Lászlóra és az MSZP - Összefogás Szegedért jelöltjeire.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását