2024. május 5. - Györgyi
Az induló Megasztár 5 kapcsán megkerestük a 2005-ös győztest, Caramelt. Megkérdeztük, hogy ő hogyan élte meg ezt anno és milyen tanácsokkal látná el az új jelentkezőket.
2010. augusztus 22. vasárnap 15:59 - Kancsár Edina
Mennyire izgultál az első műsor előtt?

Nagyon. De nem csak az elsőnél, hanem végig. Még a tizenkettedig forduló alkalmával is nagyon izgultam.

Milyen érzés volt, amikor először szembesültél vele, hogy az embereknek tetszik amit csinálsz?

Caramel
Caramel régóta foglalkozik a zenéléssel, rengeteg saját szerzeménye van. Demóival már végigjárta a nevesebb kiadókat, ahol sorra elutasító választ kapott. 2004 őszén beadta a jelentkezési lapját a Megasztár induló 2. szériájába. Caramel már a show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, amiben az is segített, hogy ő volt az egyik, akinek a számát játszották a rádiók. Közben sajnos kiújult a gerincsérve, ezért kevesebbet táncolt. 2005. április 30-án 12 000 ember előtt énekelt a Papp László Arénában. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesnek.
Ez egy furcsa érzés volt, hiszen korábban soha nem álltam színpadon. Abszolút rutintalanul érkeztem ebbe a világba, nulla színpadi múlttal, ezért nagyon sokkoló volt számomra.

Hogy viselted a hétről-hétre való felkészülést, megterhelést és izgalmat?

Nem vagyok egy versenyző alkat, úgyhogy nekem az volt a legnehezebb ebben, hogy minden héten jobbnak kellett lennem a többieknél. Holott én nem hiszek abban, hogy valaki jobb a másiknál.

Minden ember más stílusú és másmilyen zeneiségű, ezért nekem kicsit kellemetlen volt ez az egész. Számomra az lett volna az ideális, ha nincs verseny és nem esik ki senki, csak hétről-hétre énekelünk és a végén a közönség kiválasztja a győztest.

Mennyire esett nehezedre a tiédtől eltérő zenei stílusokban énekelni?

Pont ez a lényege és a szépsége is a Megasztárnak, hogy mindenféle stílusban meg kell felelni. Ez volt a műsor igazi kihívása, hiszen lehetek én jó soul énekes, ha a többi műfajban nem tudok bizonyítani. Ez egy nagyon izgalmas feladat és ezt a részét nagyon élveztem.

Azzal, hogy mindig más stílusban kell előadni valamit, az ember sokkal jobban megismeri magát és sokkal inkább ki tudja szűrni azt, mi az ami igazán érdekli őt.

Te köztudottan jól kezelted a hírtelen jött hírnevet? Mi a recept?


Ezt nem kell kezelni, én egyszerűen nem foglalkozom a hírnévvel. Én inkább azzal foglalkozom, hogy dalokat írjak, énekeljek, minél jobb produkciót állítsak színpadra és hogy egyre jobb klipeket készítsek. Próbálok a munkámra koncentrálni és a többi velejáró dolgot elfogadom.

Van, amikor szeretem is, van amikor kicsit terhes számomra, de ezt tudni kell a helyén kezelni. Amikor beneveztem a Megasztárba, akkor én nem a leendő ismertség miatt tettem, hanem azért hogy az éneklés lehessen a szakmám.

Mennyire nehéz távol tartani a médiát a magánéletedtől?

Sajnos, vagy szerencsére, nagyon érdeklődnek a magánéletem iránt. Ésszel kell nyilatkozni… Jópár éve próbálom ezt kezelni. Mindig nagyon kevés dolgot kell elmondani és a legtöbbet megtartani magadnak.

Ez egy kiszolgáltatott helyzet , ezért kompromisszumot kell kötni a médiával. Az jó, ha érdeklődnek az ember iránt, ezért nem szerencsés teljesen elzárkózni.

Milyen jó tanácsokkal látnád el, az új jelentkezőket?

Igazából semmivel. Én mindent ösztönösen csinálok, emiatt nem lehet tudatos érvekkel elmondani, hogy mire kell odafigyelni. Szerintem ez a generáció, akik most jelentkeztek a műsorba, már nagyon magabiztosak és talpraesettek. Nem szorulnak az én tanácsaimra, mert már így is nagyon ügyesek.

Ebben lehet valami, azonban vannak olyan dolgok, melyekre nem lehet felkészülni.

Ezt mindenki a saját bőrén tapasztalja majd meg. Szokták is mondani, hogy az ember a saját kárán, vagy a saját hasznán tanul. Kívülállóként nem lehet ezekre a dolgokra felkészíteni a jelentkezőket.

A Megasztárral szerzett ismertség önmagában elég volt az induláshoz, vagy így is nagyon nehéz volt eljutni odáig, ahol most tartasz?

Az induláshoz elég volt, de azt mindig az idő dönti el, ki az aki fennmarad és ki az aki lemorzsolódik. A lendület, amit kaptam az nagyon jó, azonban ez nem elég ebben a szakmában, ha utána nincs kitartó munka és maximalizmus. Ha ez hiányzik, akkor sajnos könnyű eltűnni a süllyesztőben.

Éppen erre akartam utalni. Sok Megasztáros tűnt el…

Ez egy olyan szakma, mint bármelyik másik… Például, ha egy asztalos fenn akar maradni, akkor versenyképesnek kell maradnia. Jó asztalokat kell csinálni, sőt idővel egyre jobbakat és jobb áron, mint a többi.

Az éneklés is pont ilyen: igenis hajtani és dolgozni kell keményen a nap huszonnégy órájában. Ezt csak fanatikusan lehet csinálni.

Összességében hogyan gondolsz vissza a megasztáros időszakra?

Én nagyon hálás vagyok a műsornak, hogy azóta is azt csinálhatom amit szeretek. Voltak részei, amit nem élveztem, de ezek magam miatt voltak, hiszen ahogy említettem nem vagyok egy versenyző alkat. De összességében nagyon örülök, hogy részt vehettem benne.

A mostani műsorban lesz valami szereped? Hiszen korábban is láthattunk téged vendégelőadóként.

Gondolom, hogy megint lesz duett éneklés. De konkrétan azt nem tudom, hogy milyen formában térünk vissza a mostani műsorba.

A válogatásban részt vettél?

Kétszer voltam castingon, de nem szigorú zsűriként, inkább csak külső szemlélőként. Igazából csak a promóció részeként voltam jelen.

Hol találkozhatnak a rajongók legközelebb veled?

Nagyon sok bulim van, de ami rendszeres, az szeptembertől indul újra a Caramel klubban, a Jókai utcában. Ott minden hónap második csütörtökén egy élőkoncertes, egészestés bulit nyomunk karaokéval és vacsorával egybekötve.

És az új lemezeddel nem készülsz koncertturnéra?

Folyamatosan vannak kisebb lemezbemutató koncertjeim, de nagy országjáró koncertturnét  most nem tervezek. Szerintem jövőre lesz ilyen. Már dolgozom az új lemezen, amely jövőre fog megjelenni és annak a hátszelén szervezünk egy nagyobb összefoglaló turnét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását