2024. április 26. - Ervin

Ifjúsági Olimpia: a helyszínen edz a magyar csapat

A magyar válogatott sikeresen elkezdte az ifjúsági Olimpiai edzésprogramot és a beilleszkedést Szingapúrban. Fenyvesi Péter többszörös magyar MTB és triatlon bajnok már a második nap kerékpáros és futó edzésen szokta a terepet és a klímát.
2010. augusztus 13. péntek 10:17 - HírExtra
A kerékpáros pályák közül a BMX és az MTB épült egymás mellett, egy hatalmas „bike park”, sport és családi park 23 hektáros területén. Nemcsak a versenyzők számára tervezték a pályát, hanem a nézők számára is – szinte minden izgalmas rész könnyen megközelíthető és jól belátható. Péter és Kéri Zsófi már szembesültek a pályával, amely 3 km hosszú és 4 sziklás, meredek, technikás lejtőt is tartalmaz. A pálya 60% egynyomos ösvény, így a versenyben nagy szerepet játszik a robbanékonyság és a taktikai érzék.

Péter így ír naplójában első élményeiről

Második estémet tölthetem Szingapúrban, ebben a szinte tökéletes városban. Kedden este 19:05-kor indult a repülőgépünk Frankfurtba. 2 óra repülés csak a „bemelegítés” volt, hiszen ezután 14 órás utat tettünk meg Szingapúrig, útközben összeismerkedtem egy bokszoló sráccal és egy kalapácsvető lánnyal, ők ültek mellettem. Megérkezés után az olimpiai faluban átvettük az akkreditációs kártyát, és egy újabb Samsung ajándékot, egy Omnia Lite telefont, amiről ingyen telefonálhatnak az olimpikonok és kísérők és ingyen netezhetnek is vele.

Elindultam az MTB pályára edzeni, amiről fél kör után le is zavartak, mert csak holnapra lesz készen. Így holnap délután fogok rendes pályajárást tartani. Amit eddig láttam a belőle az maga a tökély. Így kénytelen voltam Somáékkal országúton gurulgatni. Majd 2-re már visszamentünk a faluba ebédelni. Délután még a judo-s lánnyal elmentem 1 órát futni.

Az OX verseny augusztus 17-én kerül megrendezésre, addig az edzések és a közösségi programok töltik ki sportolóink idejét – ahol csak tehetik, más sportágak versenyein is drukkolnak a magyar sportolóknak.
Forrás: telesport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását