2024. április 29. - Péter

Déri Balázs: pozitívak a visszajelzések

Déri Balázst, a HírExtra volt főszerkesztőjét az MSZP frakciója felkérte a képviselőcsoport kommunikációs igazgatói pozíciójának betöltésére. Az érintettel beszélgettünk.
2010. július 21. szerda 17:11 - Győry S. József
Milyen megoldandó feladatok állnak előtted?

Megoldandó feladat az MSZP kommunikációjának a megreformálása, ami jelentős reformot igényel, mint ahogyan azt a frakcióvezetés és a pártvezetés is meghirdette a tagság előtt.

Mi a legfontosabb teendő?


A legfőbb cél, hogy az emberek megértsék az újjáalakult MSZP koncepcióját, kinyissa a szemüket és rávilágítson arra, amit a jelenlegi kormányzat művel velük.

Hogy tetszik a munka? Mi a szépsége és mi az árnyoldala?

Most kezdtem hétfőn, így egyenlőre nincsen se szépsége, se árnyoldala. Ha három hónap múlva megkérdezel erről, akkor már biztosan tudok válaszolni erre a kérdésre.

Közleményedben úgy fogalmaztál, hogy az internet hozta meg számodra a "kiteljesedést". Miért?


Az internetnek hiába akarja megmondani bárki is, hogy mi jelenjen meg rajta, erről az emberek nem fognak tudomást venni. Mi újságírók és a hétköznapi emberek is írnak az internetre, akár álnéven, akár a nevüket felvállalva, saját maguk formálhatják meg a véleményüket, amit közre is tehetnek. A jelenlegi "Orbáni királyság" kialakításába nem fogják tudni beilleszteni ennek a médiumnak a felügyeletét. Úgy gondolom, hogy az új médiatörvény - ami a kétharmaddal rendelkező Fidesz miatt biztosan át fog menni a parlamenten - egyetlen médiafelület-fajtát nem tud ellenőrizni, ez az internet.

A Hustler magazin főszerkesztője voltál, ezen igen sokan „lovagolnak” a mai napon. Mi a véleményed erről?

Nem igazán akarom továbbgördíteni a történetet. Aki ezzel foglalkozik, az nincsen tisztában azzal, hogy milyen hatalmas politikai jelentősége van ennek a magazinnak nyugaton. Az Indexen is tévesen jelent meg a cikk: a Hustler 1999-től 2006-ig volt a piacon, aminek 2002 áprilisától 2004 végéig voltam a főszerkesztője. Én ott szerkesztéssel foglalkoztam.

Azt írtad, hogy célkitűzéseid között szerepel, hogy megreformáld, felfrissítsd az MSZP kommunikációját, nyitottabbá tedd a kommunikáció legújabb technikái számára a képviselők gondolkodását. Milyen eszközökre gondolsz?


Elsődlegesen az online-ra és az egyéb interaktív felületekre gondoltam. Nyitottabbá szeretném tenni a pártot az újságíró kollégák számára, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több felületen megjelenhessen az MSZP.

Meddig vállaltad el a megbízatást?


Ezt az információt nem hozhatom nyilvánosságra, mivel nem csak én vagyok a szerződő fél. Ennek a kontaktusnak természetesen van egy hatálya, de ez nem publikus.

Hogyan lehet lemérni egy kommunikációs igazgató sikerét?


Nyilván ti is figyelemmel kíséritek, hogy miben változott illetve fog változni a kommunikációnk, biztos vagyok benne, hogy egy idő után észre is fogjátok venni. Negyed év múlva ismét beszélhetünk erről a kérdésről.

A kommunikációnak nyilván ki kell szolgálnia a pártot, a pozitív megjelenéseknek a hatásai a párt és Mesterházy Attila népszerűségében kell megmutatkozzanak.

Hogyan állnak hozzád a képviselők?


Nem mindenkivel találkoztam még a képviselők közül, de abszolút pozitívak a visszajelzések. Mindenki érzi már, hogy nem kormányzati, hanem ellenzéki szerepben van a párt és ennek megfelelően kell politizálni. Nem hiszem, hogy különösebb probléma lenne, a frakciónak mind az ötvenkilenc tagja az MSZP sikeréért dolgozik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását