2024. április 26. - Ervin

MSZP: nincs is társadalompolitikai tagozata a pártnak

Az MSZP-nek nincs országos társadalompolitikai tagozata - mondta Nyakó István, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek annak kapcsán, hogy a szervezet elnöke a tagozat nevében közleményben állt ki az Orbán-kormány mellett a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalások kapcsán.
2010. július 21. szerda 13:14 - HírExtra
Nyakó István közölte: elnézést kérnek azoktól, akiket az MSZP nevével visszaélve megtévesztettek. Mint hangsúlyozta: az MSZP-vel kapcsolatos hivatalos közleményeket az MSZP országos központjának sajtóosztálya adja ki.

Czöndör Gyula szerdán az MSZP Társadalompolitikai Tagozata elnökeként juttatott el közleményt az MTI-hez, amelyben azt közölte: a tagozat kiáll a kormány mellett, amiért elhárította az IMF és az EU tárgyalócsoportjának azt a követelését, hogy az államháztartás elvárt hiányának tartása érdekében további megszorító intézkedéseket hozzon a lakossággal szemben.

Az MSZP választmánya 2008 januárjában vonta meg a társadalompolitikai tagozat országos minősítését, mivel a tagozat tevékenységében átfedések voltak más tagozatok tevékenységével. A választmány azt javasolta, hogy alakuljon platformmá.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelentette azt, hogy a tagozat ne működhetne tovább megyei szinten, jogai azonban csökkentek, például azzal, hogy a választmányon szavazati jog nélküli meghívottként vehet részt a képviselője.

Czöndör Gyula az MTI-nek elmondta: az MSZP társadalompolitikai tagozata jelenleg is működik, és 2008 óta is részt vesznek tanácskozási joggal a párt választmányi gyűlésein. Kitért arra, hogy nevükben az országos jelző soha nem szerepelt, noha az ország majdnem minden megyéjében vannak városi szervezeteik.

Az MSZP választmányának javaslatát, miszerint alakuljanak platformmá, azért nem valósították meg, mert utóbbi szerveződési formának nem lehetnek tagjai pártonkívüliek, míg a tagozatnak lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását