2024. április 28. - Valéria

Népszavazás, mint politikai trükk?

A szocialisták a saját politikai céljaikra kívánják felhasználni a Nagyerdő természeti értékeinek ügyét, a Fidesz azonban - egyetértve a civilekkel - úgy gondolja, hogy az nem válhat politikai csatározások áldozatává - reagált Papp László, a Fidesz debreceni frakcióvezetője a helyi MSZP szerdai sajtótájékoztatójára.
2010. július 7. szerda 22:28 - HírExtra
A politikusnak az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: már az esetleges népszavazás időpontját is aggályosnak tartják, hiszen 2010. október 3-át jelölték meg azért, hogy az egybeessen az önkormányzati választásokkal. Mivel azonban a köztársasági elnök még nem döntött a választás időpontjáról, a javaslatot átgondolatlannak tartják.

Papp László szerint is akkor várható a legnagyobb részvétel egy helyi népszavazáson, ha egy időben tartják az önkormányzati választással. Felhívja azonban a figyelmet, hogy az eredményességhez szükséges 50 százalék feletti részvétel még egyetlen önkormányzati választáson sem fordult elő.

Emlékeztet rá, hogy a szocialisták népszavazási kezdeményezését eddig egyetlen civil szervezet vagy párt sem támogatta, így nem érti, hogy milyen együttműködést kérnek számon rajtuk. A kezdeményezést ezért politikai trükknek tartják - tette hozzá.

A frakcióvezető leszögezi: mindezek mellett a csütörtöki közgyűlésen nem a tartalma, hanem az időpontja miatt fogják elutasítani a szocialisták kezdeményezését.

Úgy gondoljuk, hogy mind a strandfürdő, mind a Nagyerdei Stadion fejlesztését a debreceniek túlnyomó többsége támogatja - fogalmazott Papp László.

Zsiros Zsolt, az MSZP debreceni frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón bejelentette: összegyűlt a szükséges mennyiségű képviselői támogatásuk egy népszavazási kezdeményezés közgyűlés elé való benyújtásához. A szocialisták a strandfürdő és a Nagyerdei Stadion fejlesztése kapcsán kérdeznék meg a debrecenieket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a fejlesztésekhez ne kelljen a parkerdőből elkeríteni területeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását