2024. május 14. - Bonifác

Az MSZP kiáll Dávid Ibolyáért

Az MSZP szerint Tóth Károly, Dávid Ibolya és Herényi Károly egykori országgyűlési képviselők meghurcolásával folyatódik a Fidesz bosszúhadjárata. A párt igénybe fog venni minden hazai és nemzetközi fórumot arra, hogy meghurcolt egykori és mostani politikustársaiknak, másként gondolkodó honfitársaiknak, illetve minden szabad embernek igazságot szolgáltassanak - közölte szerdán az MSZP szóvivője.
2010. július 7. szerda 13:50 - HírExtra
Nyakó István az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: az Orbán-kormány megtorló gépezete Szabó Zoltán "gyalázatos meggyanúsításával és Gyurcsány Ferencnek, a Fidesz erős embere által beígért rabláncra fűzésével" indult, most pedig tovább folytatódott a bosszúhadjárat azokkal szemben, akik az elmúlt időszakban kellemetlenkedtek, ellent mertek mondani, és szembeszálltak a kormányzó párt erőszakos politikájával.

Akik nemet mondanak a behódolásra, azok a nemzet ellenségei, akik nem függesztik ki együttműködési nyilatkozatukat, azok szabotőrök, s azok, akik nem támogatják az általuk az országra kényszerített rendszert, azok hazaárulók lesznek - vélekedetett.

Nyakó István úgy látja, a Fidesz üzenete a választópolgároknak világos: "aki nincs velünk, az ellenünk van", a hadüzenete a másként gondolkodóknak pedig félreérthetetlen, "ha meg mersz szólalni, úgy járhatsz, mint ők". A szóvivő brutálisnak tartja a hatalom üzenetét a demokratikus jogállamnak, ami szerinte úgy szól: "véged van". Mint írta: amíg lehet, addig a nyilvánossághoz fognak fordulni, ha a Fidesz politikai leszámolásba kezd.

Minden demokratikus eszközzel fel fogunk lépni, a Fidesz által még nem ellenőrzött szabad intézményeknél a kormányzó párt diktatórikus, kirekesztésre és megfélemlítésre épülő hatalomgyakorlása ellen, valamint támogatni fogunk minden olyan kezdeményezést, amely nem tűri el köztársaságunk alkotmányának már folyamatban lévő szétverését, s az így kőbevésett egypártrendszer kiépítését - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását