2024. április 29. - Péter

Villámcsapástól nem tart a magyar

Az elmúlt hetekben minden eddiginél nagyobb kárt okozott a villám a háztartások elektromos berendezéseiben, a magyarok többsége azonban nem rendelkezik megfelelő biztosítással: legfeljebb egy 30 éves Junoszty tévé árán, vagy egyáltalán sehogy nem biztosítja ingóságait.
2010. július 4. vasárnap 17:49 - HírExtra
Az elmúlt hetekben minden eddiginél nagyobb kárt okozott a villám a háztartások elektromos berendezéseiben, a magyarok többsége azonban nem rendelkezik megfelelő biztosítással: legfeljebb egy 30 éves Junoszty tévé árán, vagy egyáltalán sehogy nem biztosítja ingóságait - áll a CLB Biztosítási Alkusz Kft vasárnapi közleményében. Szakértők szerint az elektromos kisülések akár 1 kilométeres körzetben is kárt tehetnek a gépekben. Ráadásul a mai modern lakásbiztosítások a CLB szerint meglepően kedvező árúak és fejlettebbek is, hiszen már külön díj megfizetése nélkül is eleve tartalmazzák például a villámcsapás okozta károk fedezetét.

A magyarok átlagosan tízévente nézik át, és frissítik a lakásbiztosításukat - már akinek van egyáltalán -, de jócskán van olyan is, aki több évtizede nem változtatott a szerződésén. Így aztán nagy meglepetés érheti azokat, akik a lakásukban most elszenvedett viharkárok miatt fordulnak biztosítóhoz.

Egy meteorológiai károkkal kapcsolatos biztosítói ajánlatokat - 25 szolgáltató kimutatását - vizsgáló elemzés szerint az elmúlt három évben a lakáskárokról szóló bejelentések mintegy 60 százaléka kötődött a viharkárokhoz. A bejelentések között a villámcsapások okozta káresemény áll a második helyen, mintegy 25 százalékkal, 15 százalékot pedig a jégveréssel kapcsolatos esetek tesznek ki.

A CLB elemzése szerint a legnagyobb csalódás azokat éri, akik lakásukat biztosítják, de a benne lévő ingóságokat nem. De azok is rosszul járhatnak, akik mondjuk 30 éve vettek egy Junoszty televíziót, bevetették az akkori biztosításukba, és azóta semmit nem változtattak rajta, holott ma már - esetleg - több százezer forintos plazmatévéjük van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását