2024. május 6. - Ivett, Frida

Fülönvágta a villám

Villámcsapás érte jobb fülén keresztül Csándli Balázs budapesti fiatalembert. A vihar közepén épp telefonált, amikor fülsüketítő hangot hallott.
2010. június 28. hétfő 08:59 - HírExtra
A baleset után hetekig járt kezelésre, hogy visszanyerje hallását. "Dörgött, villámlott és zuhogott, de jég nem esett. Pont a testvérem hívott fel, hogy nálunk is szakad-e az eső, amikor hirtelen egy hatalmas mennydörgés kíséretében becsapott a mennykő az utcai villanyvezetékbe. A lakásban kikapcsolt a tévé, a laptopom sistergett, és égett szag lett. A telefonban fülsiketítővé vált a hang" – emlékezett vissza Balázs.

"A környék minden lakásában hasonló helyzet volt, a hűtőszekrények, számítógépek és tévék mentek tönkre, de volt, ahol kávéfőző, kenyérpirító, rádió is" – tette hozzá a fiatalember.

Villámcsapás szempontjából Magyarország a közepesen veszélyeztetett. A legtöbb mennykő az Északi-középhegységben és a Duna–Tisza közén csap le. A villámok leggyakrabban júniusban „támadnak" – tudtuk meg Németh Pétertől, a CLB Biztosítási Alkusz cég igazgatójától, akik 25 biztosító szerződéseit vizsgáló elemzést végeztek. Eszerint hazánkban tavasszal és nyár elején 350 ezerszer üt be a mennykő, és a második leggyakoribb viharkár a villámcsapás. 
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását