2024. április 19. - Emma

Simicskót jelöli a a Fidesz Újbudán

Simicskó István kereszténydemokrata politikus lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon a főváros XI. kerületében - erősítette meg az MTI információját Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi elnöke szerdán.
2010. június 16. szerda 17:35 - HírExtra
A posztra jelöltként felmerült Kupper András fideszes politikus neve is, aki honlapján ugyanakkor azt írja: Simicskó Istvánt támogatja Újbuda polgármesterjelöltjeként és a Fidesz kerületi elnökségének jelölését köszönettel visszautasítja. Az MTI úgy tudja, felmerült lehetséges indulóként Schneller Domonkos és Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító szóvivőjének neve is, de végül a legtöbb szavazatot Simicskó István kapta.

Schneller Domonkos azt mondta szerdán az MTI-nek, örül, hogy Simicskó István indulhat a posztért, és támogatja megválasztását.

Simicskó István jelenleg a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, ha polgármesterré választják, akkor a törvény szerint le kell mondania kormányzati posztjáról.

A helyi önkormányzatokról szóló 1990-es törvény kimondja: a polgármester többek között nem lehet a kormány tagja, államtitkár, szakállamtitkár, valamint központi államigazgatási szerv köztisztviselője. A polgármester az összeférhetetlenségi okot a megválasztásától, illetve az összeférhetetlenségi ok felmerülésétől számított harminc napon belül köteles megszüntetni - olvasható a jogszabályban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását