2024. április 28. - Valéria

A Fidesz elnyomása

Az MSZP szerint a Fidesz önkormányzatokat érintő törvényjavaslatai arról szólnak, hogy a kormányzat a saját embereivel el akarja nyomni a helyi kezdeményezéseket.
2010. május 28. péntek 14:52 - HírExtra
Pál Tibor, az Országgyűlés önkormányzati bizottságának szocialista tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: ezt támasztja alá, hogy a módosítások eredményeként kevesebb önkormányzati képviselő lenne, rövidülne a kampány, és kívülről hozott alpolgármesterek vehetnének részt a települések irányításában.

Véleménye szerint visszaköszön a múlt, amit a Fidesz-kormány idején már megszoktak.

A szocialista politikus hangsúlyozta: támogatják, hogy kevesebb képviselő legyen a parlamentben, de szerintük aránytalanság alakul ki a választási törvény módosításának eredményeként. Nem értett egyet egyebek mellett azzal sem, hogy megemelnék a polgármestereknél összegyűjtendő ajánlószelvények számát.

Pál Tibor nem ért egyet azzal a polgármesteri tisztség ellátásáról szóló törvényben szerepelő lehetőséggel, hogy be lehetne emelni a település vezetésébe egy külső alpolgármestert, akit az emberek nem választottak meg.

Kitért arra: a választási eljárásról szóló törvény módosításánál egyetértenek azzal, hogy legyen rövidebb a kampány, de azt furcsának tartja, hogy az ajánlószelvények összegyűjtésére alig egy hét marad csak. Az a cél, hogy a kis pártok, a helyben működő civil szervezetek előtt minden kapu bezáruljon és ne vehessenek részt az önkormányzati munkában - fogalmazott.

A szocialista képviselő szerint ezek a törvények a hatalomkoncentrációról szólnak és arról az elvről, hogy a "győztes mindent visz".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását