2024. május 12. - Pongrác

Demszkyhez fordul a Fidesz Hagyó miatt

Haladéktalan tulajdonosi vizsgálatot kérnek a Fidesz fővárosi képviselői Demszky Gábor főpolgármestertől a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (FTSZV) Budapest belvárosi, telephelyként bejegyezett ingatlanának 2007-es adásvétele kapcsán.
2010. május 27. csütörtök 18:03 - HírExtra
Wintermantel Zsolt és György István, a Fidesz országgyűlési-fővárosi képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon közölték: a fővárosi tulajdonú FTSZV Kft. tulajdonában lévő belvárosi ingatlant egy olyan cégcsoport vásárolta meg, amelyhez egyértelműen köthető Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi iroda egyik tagjához.

Emlékeztettek: a Hagyó-ügyben történt nyomozás során a rendőrség házkutatást is tartott ebben az irodában.

Elmondták, hogy az ingatlan- és címnyilvántartásból származó információ szerint a FTSZV Hercegprímás utca ingatlanát 2007. december 5-én az Uruguayban bejegyezett FULEK SA cég tulajdonlásával a Canelones Kft. vette meg. A Canelones Kft. címe a Teréz krt. 23., és ugyan erre a címre volt bejegyezve a Teréz Körút 23. Kft. is, amelynek - és a Canelones Kft.-nek is - ügyvezetője Dudás Nikolett; az adásvétel pillanatában pedig a minősített többségi befolyással bíró tulajdonosa Horváth Iván.

A két képviselő kifejtette: az FTSZV székhelye 2008. június 4-ig a főváros V. kerületében, a Hercegprímás utca 11. szám alatt, az első emeleten volt; az ingatlan-nyilvántartás szerint az iroda 586 négyzetméteres.

A Canelones Kft. 2007. július 10-én alakult, székhelye: Budapest, VI. kerültet, Teréz körút 23., a cég ügyvezetője az adásvételkor Dudás - későbbi nevén Nyolcas - Nikolett volt. E cég tulajdonosa a FULEK SA, amely Uruguayban, Montevideóban van bejegyezve - tették hozzá.

A Canelones Kft. 2007. december 5-én, néhány hónappal a megalakulása után megvette az FTSZV Kft.-től a Hercegprímás utcai ingatlant; az adásvétel előtt két hónappal már szerettek volna a tulajdoni lapon jelzálogot bejegyeztetni, de ezt a fővárosi földhivatal elutasította.

Az adásvétel pillanatában, 2007. december 5-én a Teréz Körút 23. Kft. ügyvezetője Dudás Nikolett volt, e cégnek ekkor minősített többségi befolyással bíró tulajdonosa volt Horváth Iván. A cég tulajdonosai időközben megváltoztak, részben, vagy közvetlenül tulajdonosa lett a FULEK SA.

Wintermantel Zsolt rámutatott: a Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi irodának jelenlegi címe: V. kerület, Hercegprímás utca 11., I. emelet, ez pedig közös kapucsengőn szerepel a Canelones Kft.-vel. Hagyó Miklós "bizalmi ügyvédje" ingatlanpanamába keveredett? - kérdezte a két politikus.

Az említett ügyvédi társaság interneten megtalálható korábbi címe pedig a Teréz körút 23. - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társaságai, ügyvédei körében egyre több a gyanús ügy, ez az ügy is olyan, amit egyértelműen ki kell vizsgálni.

Ezért - folytatta - azt kérik a főpolgármestertől, hogy haladéktalanul rendeljen el tulajdonosi vizsgálatot, kérje be az adatokat, tekintettel arra is, hogy az FTSZV 2008-as üzleti tervének kivonatában nem szerepel egyértelműen behatározható módon ezen ingatlan értékesítése.

György István azt tette hozzá: senkit nem kívánnak meggyanúsítani, vagy rossz hírbe hozni, de a birtokukba került információk a nyilvánosságra tartoznak. Leszögezte: ha Demszky Gábor napokon belül nem tesz érdemi lépéseket, akkor a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi ellenőrző bizottságának elnökeként rendkívüli bizottsági ülésen kezdeményezi a fenti ügy kivizsgálását.

Kérdésekre válaszolva a fideszes képviselők közölték: nem tudni, milyen áron adták el az ingatlant. Birtokukban a fővárosi gazdasági bizottság 2007. májusi és novemberi két ülésének kivonata van, ezek az üzleti terv kivonatát tartalmazzák, ezeket a Hagyó Miklós által felügyelt ügyosztályok készítették elő. E papírokban nem szerepel az ingatlan értékesítése, másik kettőé azonban igen, és egy mondat utal arra, hogy a fővárosi cég átköltözetése folyamatban van - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását