2024. május 11. - Ferenc

Szétválik végre a politika és a közigazgatás?

A Fidesznek alapvető célkitűzése a közigazgatás és a politika világának szétválasztása, amelyet azonnal meg kell valósítani - mondta a párt szóvivője Gúr Nándor csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva, amelyen az MSZP-s politikus közölte: pártja azt javasolja, még ne döntsön a Ház a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatról.
2010. május 27. csütörtök 15:38 - HírExtra
Szijjártó Péter budapesti tájékoztatóján hangsúlyozta: a szocialisták hangzatos vádjai semmi más célt nem szolgálnak, mint hogy megpróbálják elfedni azokat a hibákat, amelyek abból a korábbi rossz döntésükből fakadnak, hogy megszüntették a közigazgatási államtitkári posztot.

A Fidesz azonban ezt most visszaállította. A közigazgatási életpályamodell hiánya és a politika rátelepítése a közigazgatásra ugyanis gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a közigazgatásban a lehető legkiválóbb emberek szolgáljanak - mondta.

Rámutatott: mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető legrátermettebb emberek dolgozzanak a közigazgatásban, ezért indokolatlan az is, hogy különböző szabályokkal bebetonozzák a közigazgatásban dolgozókat a pozícióikba.

A szakszervezetek kritikájára Szijjártó Péter úgy reagált: Magyarországnak nincs egy elvesztegetnivaló pillanata sem, a lehető leggyorsabban kell ezeket a jogszabályokat a parlamentnek megalkotnia.

A szóvivő kommentálta a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón elhangzottakat is, és azt mondta: hamisak azok a kormányzati megnyilatkozások, amelyek arról szólnak, hogy elindult Magyarország kifelé a gödörből.

Szollár Domokos a Bajnai-kabinet utolsó tájékoztatóján úgy vélekedett, a távozó kormány eredményesen kezelte a válságot és teljesítette a kitűzött célokat: visszafordította az országot a szakadék felé vezető útról, megteremtette a gazdasági növekedés feltételeit, és a szükséges válságkezelő intézkedéseket úgy hozta meg, hogy azok ne legyenek elviselhetetlenek.

Szijjártó Péter ugyanakkor azt mondta: a munkanélküliségi adatokból az látszik, hogy a magyar gazdaság továbbra is rendkívül mély válságban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását