2024. március 29. - Auguszta

A színésztársadalom Stohl Andrásról

A színésztársadalom véleményére voltunk kíváncsiak, Stohl András balesetével kapcsolatban. Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója nyilatkozott, Alföldi Róbert véleményére még várunk.
2010. május 12. szerda 07:49 - Győry S. József
Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója:

Mi a véleménye Stohl András cserbenhagyásos gázolásáról?


Nagyon szomorú vagyok. Egy ilyen eset nem tesz jót a színészszakmának, a Nemzeti Színháznak, és az egyénnek sem. Bucival ismerjük egymást, nagyon kedvelem őt, azt is tudom, hogy milyen hajtásban élt már évek óta, ráadásul ez nem az első balesete. Andrásnak van egy virtusa, amit egyre inkább kordában kellene már tartania, főként úgy, hogy három gyermek édesapja. Előfordul olyan, hogy az ember este elfárad és ellazul - hogy finoman fogalmazzak -, persze ennek megvannak a felelős döntései: de ami most történt, azt már nem engedhette volna meg magának.

Én nem vagyok rendőr, sem helyszínelő, nem is akarom megítélni a történteket. Ismerem a pletyka természetét, engem maga a baleset ténye szomorít el, valamint a gondolat: mi lett volna, ha én ülök a szemből jövő autóban a nevelt fiammal. Ebben a tekintetben egyáltalán nem vagyok kíméletes. Nagyon remélem, hogy nem történt olyan egészségkarosodás, amiből nem lehet kilábalni. Bucinak mindenképpen felelősségteljes szembenézést kívánok, hogy a döntéseivel, az egész életútjával szembe tudjon nézni.

A színészi karrierjét miként befolyásolja a cselekedete?

A többi
A színész-műsorvezető 2002 júliusában súlyos sérüléseket szenvedett Aszód és Gödöllő között a 30-as úton.[2] Autója felborult, hármat pördült, és a tetején landolt az útszéli árokban. A baleset okára nem derült fény. A rendőrség szerint a baleset idején ittas volt. Stohl 112 ezer forint pénzbüntetést kapott, a jogosítványát 1 év 9 hónapra bevonták.

2006-ban Stohlt beidézték tanúskodni a rendőrségre, ahol kihallgatása során meggyanúsították kábítószerrel való visszaéléssel.
Kirakatban vagyunk, tehát semmiképpen sem jól. Én Mensáros Laci bácsitól tanultam azt, hogy aki mások elé felmegy a színpadra, az nem csak a morális és szakmai, hanem ízlésbeli felelősséggel is tartozik. Bucinak a mostani cselekedete a karrierjébe kerülhet, ez szinte biztos, de a magánéletét is komolyan befolyásolhatja az ügy, aminek nem lett volna szabad megtörténnie ezzel azonban neki kell megküzdenie.

Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház igazgatóját is megszólaltattuk volna az üggyel kapcsolatban, azonban csak a PR osztályt sikerült elérnünk. Kérdésünkre közölték, hogy Alföldi úr éppen fotózáson van, de valószínűleg nem kíván nyilatkozni a tragikus esettel kapcsolatban. Ez azért is lenne furcsa, mivel Stohl András a Nemzeti Színház társulatának a tagja, Alföldi tehát a felettese. Ha mégis sikerülne elérnünk Alföldi Róbertet, akkor véleményét külön anyagként fogjuk közölni.

Hirtling István, a Madách Színház színésze kérdésünkre elmondta, hogy mérhetetlenül lesújtotta a tragikus hír, és nem érti, hogy miként lehetett valaki ilyen felelőtlen, mint Stohl. Hirtling István elállt további kérdéseinktől arra hivatkozva, hogy a nyomozás nem az ő hatásköre.

Kulka Jánost, Nemzeti Színház társulatának színészét is felhívtuk, aki elállt a nyilatkozattól.

Ördög Nórit, Stohl András egykori műsorvezetőtársát is felhívtuk az üggyel kapcsolatban, aki közölte, hogy ez az a téma, amivel kapcsolatban nem fog nyilatkozni, ám bármi mással kapcsolatban szívesen áll rendelkezésünkre.

Természetesen Stohl Andrást is megszólaltattuk volna, de a színész a telefonját nem vette fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását