2024. május 17. - Paszkál

A dohányzás gyilkosabb, mint a h1n1

Naponta átlagosan 300, évente 100-110 ezer ember hal meg Ukrajnában dohányzás következtében.
2010. április 27. kedd 14:44 - HírExtra
Mikola Poliscsuk professzor, volt ukrán egészségügyi miniszter az ukrajnai dohányzási helyzetről tartott kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a dohányzó férfiak számát tekintve Ukrajna első helyen áll Európában, míg a női dohányosok számát illetőn a FÁK-országok között foglal el vezető helyet. Emellett Ukrajna ott van a világ legtöbb dohányterméket fogyasztó hét országa között. Mint megjegyezte, a múlt év kilenc hónapja alatt Ukrajnában annyi cigarettát szívtak el, hogy minden egyes lakosra - az újszülötteket és az aggastyánokat is beleértve - egy kilogramm csikk jutott, ami összesen 46 millió kilogrammot jelent.

Poliscsuk pozitív fejleménynek nevezte, hogy a közterületi dohányzás ellen hozott intézkedések és a dohányáruk jövedéki adójának az emelése kedvezően befolyásolta a dohányzás alakulását az országban. Ennek köszönhetően az utóbbi három-négy évben a felnőttek körében 37 százalékról 25 százalékra, a gyerekek és serdülőkorúak között pedig közel felére csökkent a dohányzók száma - mutatott rá, hozzáfűzve, hogy ez megközelítőleg egymillió embert érint. Van bizonyos csökkenés a dohányzás miatt bekövetkező szívinfarktusok és agyvérzések számát illetően is, de a folyamat még nem öltött tömeges jelleget - idézték a volt egészségügyi minisztert kedden internetes ukrán hírportálok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását