2024. április 29. - Péter

Az LMP cáfol

Schiffer András közlése szerint sem az LMP jelöltjei, sem a párt aktivistái nem követtek el semmilyen törvénysértést Zala megyében. A Lehet Más a Politika listavezetője egy kérdésre válaszolva beszélt erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: felháborította őket a rendőrség velük szemben indított eljárása.
2010. április 21. szerda 12:55 - HírExtra
A párt zalai szóvivője szerdán közölte az MTI-vel, hogy egy hamisnak tűnő ajánlószelvény miatt vizsgálja a rendőrség az LMP valamennyi zalaegerszegi ajánlószelvényét, amelyeket még a megsemmisítés előtt le is foglaltak.

Paksy Zoltán azt mondta: az LMP négytagú zalai választmányát, a párt tíz zalaegerszegi tagját már kihallgatták a még márciusban indított nyomozás során, de tudomása szerint olyanokat is beidéztek, akik szelvényeikkel támogatták a zalaegerszegi jelöltet, Viant Zsoltot.

A szóvivő hozzátette, csak a beidézések kapcsán értesültek arról, hogy vizsgálják az ajánlószelvényeket, mert a helyi választási bizottság két olyan cédulát talált közöttük, amelyeken azonos név, de eltérő aláírás szerepelt.

Az LMP 800 ajánlószelvényt adott le Zalaegerszegen, de a kitöltött cédulák között ők nem fedezték fel a névazonosságot. A szelvény kitöltőjét a pártban nem ismerték, de úgy értesültek, hogy támogatójuk a nyomozás során is közölte, a szabályosan kitöltött ajánlószelvény tőle származik - fejtette ki Paksy Zoltán.

Schiffer András kijelentette, hogy az LMP zalai aktivistáit, illetve azokat a megyében élő választókat, akik nekik adták az ajánlószelvényeiket, március közepe óta folyamatosan zaklatják.
Mint mondta, nem hiszi, hogy bármilyen törvénytelenséget fel tud tárni a vizsgálat. Hozzátette, más pártok esetében, más körzetekben is előfordult ilyen eset, ilyenkor egyszerűen érvénytelenné válik az adott ajánlószelvény.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását