2024. április 28. - Valéria

LMP: az MSZP a választók megtévesztésére alapozza kampányát

Az OVB-hez fordul az LMP amiatt, mert megítélésük szerint az MSZP újra a választók megtévesztésére alapozza a kampányát - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika (LMP) sajtófőnöke.
2010. április 19. hétfő 13:57 - HírExtra
Karácsony Gergely, aki a párt "talpon maradt" 13 jelöltjével együtt jelent meg a sajtótájékoztatón, közölte: az MSZP úgy próbál kampányolni, mintha az LMP támogatná a jelöltjeiket, pedig ez nem igaz. Úgy fogalmazott, hogy az MSZP újra a választók megtévesztésére alapozza a kampányát.

Hozzátette, hogy személyes tapasztalataikon túl az országos sajtóban megjelent hirdetések is erre utalnak. A kampányfőnök bemutatott egy, a hétfői Népszabadságban megjelent szocialista hirdetést, amelyben az LMP által pártszínként használt zölddel szedve szerepel a párt neve, illetve szlogenje. Megjegyezte, az is aggályos lehet, hogy más pártok nevei is szerepelnek a hirdetésben, habár erről "őket kellene megkérdezni, amennyiben még léteznek ezek a pártok". Az MSZP-re való szavazásra buzdító hirdetés elején kékkel szedve a szabad demokraták, zölddel a magyar demokraták, pirossal pedig a szociáldemokraták megszólítás szerepel. Ezt követi a szöveg, amely úgy szól, "igen, lehet más a politika".

A kampányfőnök a hirdetésre utalva úgy fogalmazott, hogy az MSZP viszont valószínűleg "nem lehet más", hiába próbál nevet és elnököt változtatni, hiszen "az eszközei sajnos változatlanok".
Karácsony Gergely kitért arra is, hogy az MSZP négy helyen visszaléptette egyéni jelöltjeit, amiért véleménye szerint érezhetően arra számítottak, hogy az LMP ezt méltányolni és viszonozni fogja. Megerősítette, hogy ennek ellenére semelyik párt, sem az MSZP sem a Fidesz javára nem léptetik vissza jelöltjeiket, ugyanis ezt ígérték a választóknak.

Leszögezte azt is, hogy a parlamenti választás második fordulójáig hátramaradt néhány napban, a talpon maradt 13 budapesti jelöltjük tovább kampányol, függetlenül attól, hogy választókerületükben az MSZP visszaléptette-e saját aspiránsait vagy sem.

Karácsony Gergely arra kérte az MSZP szavazóit, hogy álljanak mögéjük és azokban a választókerületekben, ahol lehet az LMP jelöltjeire is szavazni, rájuk adják a voksukat.
A párt két képviselőjelöltje helyi eseteket is említett, amelyek esetében bejelentést tesznek. A XI. kerületben induló Diószegi Ernő kijelentette, hogy a helyi szocialista jelölt, Molnár Gyula "igen nemtelen eszközökkel", az LMP nevét és szlogenjeit felhasználva próbál kampányolni. A politikus arra utalt, hogy a XI. kerületi polgármester új kampányhirdetésein feltűnik a "lehet más a politika" szlogen, míg az MSZP logó helyett egy piros szívet szerepeltetnek.

A Terézvárosban induló Kaszics Bálint viszont a fideszes Illés Zoltán ügyében fordul a fővárosi választási bizottsághoz. Elmondása szerint a képviselőjelölt három napon keresztül kétszáz forintért osztott olajat, lisztet és cukrot. Közölte, hogy ez adatvédelmi és "szavazatvásárlási" okokból is aggályos lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását