2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jacko-"gyilkosság": mégis védhető a vád?

Gőzerővel dogozik Dr. Conrad Murray, a tavaly Michael Jackson egykori kezelőorvosa, hogy megússza a börtönt, és azt a több tízmillió dollárra saccolható kártérítést, amit a popkirály családja akaszt majd a nyakába.
2010. április 15. csütörtök 12:30 - HírExtra
Murray a siker érdekében felfogadta Amerika legfifikásabbnak trartott ügyvédjét, aki számos kliensét kimosdatta már a műhibaperből.  Charles Peckha állítólag már talált is egy kiskaput, amivel megóvhatja Murrayt az anyagi csődtől.

"Murray doktor felfogadta Charles Peckha-met, a műhibaperekre specializálódott ügyvédet, aki máris kiderítette, hogy a doki biztosítása, amelyet Nevada államban kötött, bármilyen más államban elkövetett orvosi mellényúlása esetén fedezi a megítélt kártérítés öszszegét" – mondta a TMZ.comnak egy neve elhallgatását kérő forrás.

"A bűnvádi eljárást, ami a Michael Jacksonnak adott halálos adag Propofol miatt folyik ellene, reményei szerint pár év felfüggesztettel megússza, viszont még ott lebegett felette a kártérítés réme, ami, ha a Jackson család magánvádas eljárást indít ellene, akár több tízmillió dollárra is rúghat. Az ügyvéd feltűnésével egyre kevesebb a remény, hogy a Jacko haláláért felelős orvossal példát statuálhatnak a bíróságon.

A szándékos emberölés vádja az előzetes várakozásokkal szemben aligha áll meg, mivel a sok terhelő vallomás közül nem egy egymásnak is ellentmond. A bűnvádi eljárásban így Murray maximumöt évet kaphat, ami, ha nem minősített az eset, két évre mérsékelhető, s így felfüggesztve is adható. A nagyobb veszélyt az a horribilis összegű kártérítés jelentette Murraynek, amit, minden vagyona elvesztése mellett, élete végéig törleszthetett volna a családnak.

Ám Peckham furfangos jogi csavarja erre most megoldást talált: bármennyit ítél is meg Murray ellen a polgári bíróság műhiba miatt, azt a nevadai biztosítási cégnek kell majd kicsengetnie.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását