2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az MSZP panaszt tesz a Legfőbb Ügyészségen

Az MSZP panaszt tesz a Legfőbb Ügyészség Kiemelt Ügyek Főosztályánál a Kubatov-hangfelvétel miatt tett feljelentéseik elutasítása miatt és azt kéri, hogy a Legfőbb Ügyészség utasítsa a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy folytasson le eljárást az ügyben.
2010. április 15. csütörtök 12:24 - HírExtra
Az ügyészség szerdán közölte, hogy elutasította a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket, amelyeknél nem azt vizsgálták, hogy ki van a felvételen, hanem hogy a feljelentésekben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy értékelte: a Központi Nyomozó Főügyészség nem volt abban a helyzetben, hogy kétséget kizáróan minősíthesse büntetőjogi szempontból a kifogásolt cselekményt és nem tett meg mindent a megalapozott minősítés érdekében.

Azzal indokolta a panaszt, hogy az MSZP jogászai úgy látják, a Kubatov-féle hangfelvétel alapján igenis felmerülhet a büntetendő cselekmény elkövetésének gyanúja. Ezek igazolásához azonban nyomozni kellett volna - vélekedett a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását