2024. május 6. - Ivett, Frida

Seres Mária: nem vagyunk nekikeseredve

Nincs elkeseredve a Civil Mozgalom az országgyűlési választás első fordulójának eredménye miatt, mert az országos átlagban elért 0,9 százalékos támogatottság azt mutatja, hogy sok és hatékony munkát végeztek a párt lelkes aktivistái - mondta Seres Mária, a párt elnöke vasárnap késő éjjel Budapesten.
2010. április 12. hétfő 00:50 - HírExtra
Országosan mintegy ötezer szavazat hiányzott az egy százalékos küszöb eléréséhez, amivel együtt járhatott volna a pártnak juttatott állami támogatás - mutatott rá.

Arról is beszélt, hogy azokban a megyékben, ahol sikerült területi listát állítaniuk, "ott bőven túl voltak az egy százalékon", és 44 induló pártból ők lettek a hatodikak. Nagy hátránynak érezték ugyanakkor, hogy nem tudták lefedni teljesen az egész országot, ezért már ezen az éjszakán elkezdték több megyében is a helyi szervezetek megalakítását - ismertette.

Hozzátette, hogy készülnek az önkormányzati választásokra, és bíznak abban, hogy "van helyük a közéletben".

Seres Mária úgy fogalmazott: ők nem egy választásra készültek, hosszú távon szeretnének jelen lenni a közéletben. Mint mondta, sokan meglátták a Civil Mozgalomban azt, ami "húsz éve hiányzik a parlamentből". Megemlítette, hogy lelkesedéssel, és nem pénzzel jutottak el odáig, hogy országos listát állítsanak.

Mint közölte, az eredmény azt is megmutatja, hogy szükség van a Civil Mozgalomra. A választók ugyanakkor az utóbbi hat hétben sem sokat hallhattak a médiában a pártról, és "a híradásokból rendre kimaradtunk".

Seres Mária kitért arra, hogy a másik öt párttal nem tudtak rivalizálni az anyagi háttér tekintetében, nem tudtak beszállni az óriásplakát- és szórólapkampányba, minden jelölt kizárólag a saját eszközeit használta, és"erre a legbüszkébbek".

Megfogalmazása szerint "van folytatása a Civil Mozgalomnak", mivel a civil nyomást nem csak a parlamenten belülről, hanem azon kívülről is lehet gyakorolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását