2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz ma egy illúzió?

Mesterházy Attila szerint a Fidesz ma egy illúzió rabságában tartja az országot, mely szerint csak Orbán Viktorra kell szavazni és minden egy csapásra jobb lesz.
2010. március 23. kedd 19:12 - HírExtra
A Fidesz azt sugallja, hogy van egy alternatív program, ami Kánaánba viszi az országot - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten, egy lakossági fórumon.
A politikus szerint még nem volt a jelenlegihez hasonló választási kampány, amikor a "fideszes politikus neve: Hallgass", hiszen még szakmapolitikai vitákra sem hajlandók eljönni az ellenzéki párt jelöltjei.

"Miniszterelnöki vitát sem akarnak, mert a király senkivel sem akar vitatkozni" - utalt Orbán Viktorra a szónok.

Mesterházy Attila feltételezése szerint a Fidesz minden áron kockázatot akar minimalizálni azzal, hogy nem áll ki vitázni programjáról, az ország jövőjéről.
A szocialista miniszterelnök-jelölt szavai szerint "az eredményekről be kell számolni". Utalt arra, ha Kecskeméten körülnéz valaki, akkor nem igaz az az állítás, hogy romokban hever az ország.

Szociális és oktatási intézmények épültek, városok főterei újultak meg, ezek az eredmények beépültek az emberek mindennapi életébe, ezért ami "lépésről lépésre épül, az természetes" - sorolta az elmúlt nyolc év eredményeit.

"A Fideszesek az építési törmeléket nézik romoknak" - mondta a szónok nagy derültséget kiváltva a hallgatóságból.

A válságkezelés kérdéséről kifejtette: a frakcióban egyhangúlag döntöttek az azonnali válságkezelés mellett. Ha nem így döntöttek volna, a késedelem árát a magyar választók fizették volna meg.

Tudtuk, hogy ezek nehéz intézkedések lesznek, amit rövid távon nem értenek meg az emberek, de ezek a nemzet érdekét szolgáló intézkedések voltak - hangsúlyozta a politikus.

Mesterházy Attila közölte, hogy büszke a szocialista frakció döntésére, mert nem a párt, hanem a magyar emberek érdekét vették figyelembe. Hozzátette: "nemzetmentő munka volt".

"Éljen Magyarország! Hajrá MSZP!" - ezekkel a szavakkal köszönt el a közönségtől a politikus.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Széchenyiváros lakótelepének egyik általános iskolájában tartotta a lakossági fórumot. A tornacsarnok paravánokkal leszűkített részében közel négyszáz, többségében nyugdíjas korú szimpatizáns hallgatta a szocialista miniszterelnök-jelöltet.

A fórum kezdete előtt Szepesi György egykori rádióriporterrel készített filmbejátszást játszották le, melyen az egykori neves újságíró vallott szocialista kötődéséről és bemutatta tagkönyvét, mely szerint 1990 januárjában lépett be a pártba. Ezt követően, a miniszterelnök-jelölt érkezéséig az MSZP kampánydalát játszották be, melyet tapssal kísért a közönség.

Mesterházy Attila felszólalása előtt bemutatták a közönségnek az MSZP Bács-Kiskun megye tíz választókerületében induló jelöltjeit. Ezután a párt két kecskeméti képviselőjelöltje, Balogh László és Király József köszöntötte a hallgatóságot. A fórum után Soltész Rezső énekes szórakoztatta egykori slágereivel a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását