2024. május 18. - Erik, Alexandra

Orbán fiatalokat buzdított

A szavazáson való részvételre buzdította egy budapesti zeneiskolában a fiatalokat Orbán Viktor; a Fidesz elnöke azt tanácsolta nekik: tekintsenek úgy az áprilisi parlamenti választásra, mint egy népszavazásra a jövőről.
2010. március 23. kedd 16:56 - HírExtra
Orbán Viktor kedden a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában tett látogatása után újságíróknak kifejtette: a tanárokat és a fiatalokat is azzal bíztatta, hogy az elmúlt évek jövő- és ifjúságellenes, "önsorsrontó" politikájának mindjárt vége szakad, "már csak néhány napot kell kibírni".

Ugyanis ha a Fidesz kormányra kerül, a fiatalok úgy fogják érezni, hogy Magyarország egy jó hely, ahonnan nem érdemes elmenni, vagy ha mégis elmennek, akkor is csak azért, hogy körülnézzenek a világban, tanuljanak, de utána a céljuk az legyen, hogy visszajönnek - mondta a pártelnök.

Hozzátette, egy olyan országot szeretnének felépíteni, amely nem elküldi, nem eltaszítja, nem kilöki a fiatalokat, hanem hazahívja és várja őket.

A fiatalok előtt kiemelte azt is, hogy Magyarország nagy változások előtt áll, amelyekhez szükség van rájuk. Ezzel összefüggésben Orbán Viktor rámutatott: azért tett látogatást az iskolában, mert a fiatalok egy része első szavazó, és tudott, hogy ők kevésbé elszántak a választási részvételt illetően, mint az idősebbek.

Ezért arra bíztatta őket, hogy éljenek a lehetőséggel, a pedagógusokat pedig arra kérte, hogy emlékeztessék az első szavazókat: itt egy lehetőség számukra, hogy beleszóljanak a saját jövőjük alakulásába.

Az elmúlt nyolc év alatt Magyarország több évtizedet öregedett, ezért meg kell fiatalítani, "pezsgőbbé, derűlátóbbá, fiatalosabbá kell tenni", és ez csak fiatalokkal együtt lehetséges - fogalmazott.
A látogatás helyszínére utalva azt mondta: a fiatalokkal itt, az iskolában tud találkozni, valamint a futballmeccseken, de a jövőről komolyan beszélni nem a lelátón, hanem ilyen körülmények között lehet.
A zuglói zeneiskolába Orbán Viktor Tarlós Istvánnal, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével érkezett. A Fidesz elnöke Budapestet illetően megjegyezte, "mindannyian érezzük, hogy ennek a városnak nincsen gazdája, szinte minden gazdátlan"; és azért járja Tarlós Istvánnal a fővárost, mert tőle remélik, hogy képes lesz "Budapestet újra felfedezni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását