2024. június 11. - Barnabás

Amit Gyurcsány "eltolt", a Fidesz helyrehozza!

A Fidesz azt vállalja, hogy a nemzeti ügyek kormánya megmenti az egészségügyet, szemben a Gyurcsány-korszak kormányaival, amelyek alatt kórházak kerültek csődveszélybe, hosszú várólisták alakultak ki és az orvosok jelentős része külföldön szeretne dolgozni - közölte a Fidesz helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.
2010. március 23. kedd 16:50 - HírExtra
Cser-Palkovics András Kökény Mihály (MSZP) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára reagálva közleményében hangsúlyozta, hogy garantálni fogják az ellátás biztonságát és a tisztes megélhetést az orvosoknak, ápolóknak.

Az MSZP szakpolitikusa kedden budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz programjának egészségügyi része csúsztatásokon alapul és a valóságosnál sokkal súlyosabbnak mutatja be az ágazat helyzetét. Hozzátette: a nemzeti ügyek politikája című dokumentum alapján úgy tűnik, hogy a Fidesz visszamenne az időben, konzerválná a 2002 előtti viszonyokat, de nem ad választ a fenntarthatóság, a társadalom idősödésének kihívásaira.

Emlékeztetett arra, hogy a baloldal kormányra kerülése után 50 százalékkal megemelte az egészségügyi dolgozók bérét, azonnal pótolta a gyógyszerkassza "Fidesz által okozott" hiányát, erősítette a járulékfizetési fegyelmet, rendbe tette a gyógyszerpiacot, korszerűsítette a védőoltási rendszert és minden korábbi mértéket meghaladó fejlesztéseket hajt végre.

Sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesz programja elbizonytalanítja azokat befektetőket, akik még nem mentek el az egészségügyből.

Kökény Mihály nem érti, hogy a Fidesz "mitől akarja megvédeni az egészségügyet". A reformoktól, az új kihívásokhoz való alkalmazkodástól, az ötszáz új, többletszolgáltatást kínáló patikától, a betegjogi intézményrendszer erősítésétől, a szakorvosképzés átalakításától, a modernizáció iránt elkötelezett, cselekvő, "de persze hibákat is elkövető" szocialistáktól? - kérdezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sassy
2010. március 24. 08:52
a FIDESZ négy évet volt a "trón"-on!sok emberben nem hagyott maradandót!2002-ben mikor nem nyertek nullára vitte az állam kasszát most ezt mondja az mszp-re!biztosan saját magából indul ki!érdekes ahogy a mezőgazdaság "föld moratóriumot" tűzi ki célul.1998-ban ők kezdték el a Tokaj szőlős területeket el adogatni vagy megvenni!nem bízom bennük csak a hatalomra kerülés érdekli semmi más.az ami most történik mint bkv botrány,máv,malév stb.szégyen az országra nézve é szégyen az országgyűlésre nézve!megbukott az mszp is sokan dühösek csalódottak,mert nincs olyan párt aki nem játszotta volna el a bizalmat.
helix
2010. március 23. 17:40
Nem lesz egy könnyű menet, de sikerülhet, ha elegen hajtunk egy irányba.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását