2024. április 29. - Péter

A villamosvonal miatt aggódik a Fidesz

Veszélybe kerülhet a szegedi 1-es villamosvonal felújításának befejezése, mert felszámolási eljárást kezdeményeztek a kivitelező konzorciumban közreműködő Szeviép-cégcsoport egyik tagjával szemben - közölte Gyimesi László, a Fidesz városi elnöke, önkormányzati képviselő pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2010. február 12. péntek 13:35 - HírExtra
A módosított határidő szerint a felújított vonalon február 15-én el kellene indulnia a villamosoknak, de vannak olyan helyek, ahol még nincsenek lerakva a sínek - mondta a politikus sajtótájékoztatón.
A kivitelezés nemcsak szervezési problémák miatt akadozik, hanem azért is, mert az alvállalkozók félnek, hogy nem kapják meg az elvégzett munkájuk ellenértékét - közölte az ellenzéki önkormányzati képviselő.

A Szeviép Investment Befektetési és Vagyonkezelő Holding Kft.-vel szemben a többségi állami tulajdonú Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. kérte a felszámolási eljárás elindítását egy mintegy 120 millió forintos tartozás miatt - tudatta Gyimesi László.
Hüvös László, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője elmondta, a képviselőcsoport vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hiszen már nem az a kérdés, hogy a város érvényesíteni tudja-e kötbérigényét, hanem, hogy a jelenlegi generálkivitelező képes-e befejezni a beruházást.

A politikus rámutatott, végső soron a fejlesztési program uniós támogatása is veszélybe kerülhet, ha a beruházás jelentős késedelmet szenved vagy szabálytalan pénzfelhasználást derít ki egy vizsgálat.

A szegedi 1-es villamosvonal felújítása a csaknem 30 milliárd forintos szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt legjelentősebb eleme, amely 2009 augusztusában kezdődött el. A 4,9 milliárd forintos költségű rekonstrukció kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az - az A-Híd Építő Zrt., a SZEVIÉP Zrt. és az EuroAszfalt Kft. alkotta - A-Sz-E Konzorcium nyerte el.

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a rekonstrukció a vonal külső szakaszát érintő első üteme után a villamosoknak február 15-én kellene indulnia, a kiegészítő munkák befejezésének határideje pedig március 26.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását