2024. május 8. - Mihály

MSZP: "harcmodort" vált a Fidesz?

Az MSZP értékelése szerint az, hogy ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen tett feljelentését, alkalmat ad a Fidesznek arra, hogy "harcmodort váltson".
2010. február 11. csütörtök 18:19 - HírExtra
Mindez azokból az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményekből derül ki, amelyben az MSZP és a Fidesz kommentálja az ügyészségi elutasításról szóló hírt.

Nyakó István MSZP-szóvivő úgy fogalmazott, "mindez alkalom lenne arra, hogy a Fidesz harcmodort váltson, leálljon az amortizálás, a minden áron való károkozás politikájával", a tizedeléssel való fenyegetés és az amortizálás helyett előálljon a programjával.

A Fidesz helyettes szóvivőjének, Cser-Palkovics Andrásnak a közleménye az érintett politikusoktól származó idézetekkel támasztja alá azt a véleményét, hogy Gyurcsány Ferenc és Veres János beismerte, hogy közérdekű adatokat hamisítottak és titkoltak el.

Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója a Demokrata című hetilapnak adott, szerdán megjelent interjújában mondta el: ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen tett feljelentését. Közölte azt is: az ügyészségi döntés ellen panasszal élnek.

Balsai István január végén jelentette be, hogy feljelentést tett a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója akkor kijelentette: Gyurcsány Ferenc és Veres János folyamatosan megtévesztette a választópolgárokat, és nem tett eleget az államháztartási és költségvetési helyzetre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását