2024. április 29. - Péter

MDF: Budapesten 17 egyéni posztra indul SZDSZ-es jelölt

Az MDF a tervek szerint a fővárosban 17 egyéni választókerületben indít SZDSZ-es politikust, 14 helyen saját jelöltet állít, egy választókerületben pedig közös jelölt lesz - közölte Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2010. január 28. csütörtök 16:08 - HírExtra
A fővárosi listát konszenzusos, mindkét fél által elfogadott személy vezeti majd, akit az MDF képviselője követ, az SZDSZ a harmadik és negyedik helyre állíthat saját embert - teszi hozzá közleményében a politikus.

Az MDF-es politikus az Index hírportálon szerdán megjelent írásra reagál, amelyben azt írják: várhatóan tizenkilenc fővárosi választókerületben állíthat az SZDSZ jelölteket az MDF-fel kötött megállapodás alapján.

Szabad demokrata forrásokra hivatkozva hozzáteszik: John Emese fővárosi frakcióvezető a fővárosi 19-es körzetben, vagyis Újlipótvárosban, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a VI. kerületben a 8-as körzetben, Szolnoki Andrea a XX. kerületben, Szabadai Viktor a XIII. kerület 20-as körzetében, illetve a párt tavalyi elnökválasztásán Kóka János jelöltjeként elkönyvelt, de az új vezetéssel kiegyező Badacsonyi Szabolcs pedig Óbudán, a 3-as körzetben indulhat.

Lévai Zoltán minderre úgy reagált: a jelöltek neveiről és a választókerületek elosztásáról még tart az egyeztetés, így a cikkben megjelent információk pusztán feltételezések.
Mint írja, cáfolja, hogy az Országos Választmány szombati ülésén napirendi pont, vagy javaslat készülne a Budapesti Választmány hatáskörébe tartozó döntési jogosítványok elvételéről. A fővárosban induló jelöltekkel és a fővárosi listával kapcsolatos kérdésekről továbbra is az MDF fővárosi szervezeteinek küldöttjei hivatottak dönteni - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását