2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az SZDSZ miatt lett partiképtelen az MDF?

Somogyért számára az SZDSZ miatt partiképtelen lett az MDF, ezért a szövetség jelöltjei kizárólag a Somogyért színeiben kívánnak részt venni az országgyűlési választásokon - tudatta a Somogyért sajtószolgálat csütörtökön az MTI-vel .
2010. január 28. csütörtök 15:37 - HírExtra
"A Somogyért Egyesület egységét így őrizhetjük meg és erősíthetjük tovább"- olvasható a testület szerdai ülésén meghozott egyhangú döntésről tájékoztató, a Somogyért Szövetség és a Somogyért Egyesület nevében kiadott közleményben.

"Azt, hogy szervezetként senkivel nem kötünk választási szövetséget már korábban eldöntöttük, ezen nem kívántunk változtatni" - írták a közlemény kiadói, akik azért tartották fontosnak és szükségesnek a nyilvánosság tájékoztatását, mert az utóbbi időben a sajtóban megjelent, egymásnak ellentmondó információk alkalmasak voltak arra, hogy téves következtetéseket vonjanak le a Somogyért országgyűlési választási részvételével kapcsolatban.

Iharosi István, a Somogyért Szövetség elnöke közölte: "míg a kezdeti megbeszéléseken egy tiszta értéket hordozó MDF-fel találkoztunk, az SZDSZ maradványainak megjelenése és stílusa számunkra partiképtelenné tette az MDF-et". Az SZDSZ helyi politikusai elfogadhatatlan módon már idő előtt el akarták osztani, illetve megkérdőjelezni azt, amit két másik szuverén szervezet még létre sem hozott - indokolta a testület döntését.

Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: "számunkra, számomra különösen zavaró, elfogadhatatlan volt az elmúlt napokban ismertté vált MDF programtervezet önkormányzatokra, nyugdíjrendszerre és az adóemelésre vonatkozó részei".

A független országgyűlési képviselő, a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere sajnálatát fejezte ki a kialakult a helyzet miatt, ugyanis megítélése szerint "az ország érdekében az MDF többségében korrekt politikusával együtt lehetett volna működni, de néhány inkorrekt ember idő előtt tönkretette ezt a formálódó kapcsolatot".

A közlemény kiadói emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt hónapokban több jelöltállításra készülő párt kereste meg a Somogyértet, közülük "csak az MDF-nél találtunk olyan értékeket, amelyek egy esetleges együttműködés alapjául szolgálhattak volna".

Ezért kezdődhettek meg az egyeztetések, amelyhez négy egyéni képviselőjelöltjük, közülük is elsősorban Gyenesei István, Bollók Sándor és Kövér István MDF-es támogatása, illetve jelölése, valamint az MDF megyei és országos listájának jelöltjeikkel való megerősítése adta a lehetséges alternatívákat. Erről döntően az MDF elsőszámú országos vezetőivel tárgyaltak - bevonva az MDF helyi vezetőit -, de a korábbi híradásokkal ellentétben megállapodásra nem került sor. "Az MDF somogyi vezetésének megosztottsága és bizonytalansága végig érezhető volt. Szándékukat néhány személy egyéni akciói miatt hivatalosan mindez ideig nem fogalmazták meg, nem döntöttek álláspontjukról" - áll a Somogyért Szövetség és a Somogyért Egyesület nevében kiadott a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását