2024. április 29. - Péter

Bajnai még ma utazik Brüsszelbe

Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtök délután Brüsszelbe utazik az Európai Tanács ülésére - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.
2009. december 10. csütörtök 15:30 - HírExtra
Szollár Domokos elmondta: az állam- és kormányfői csúcstalálkozó napirendjén szerepelnek a Lisszaboni Szerződés hatálybalépésével összefüggő egyes intézményi kérdések, az európai pénzügyi felügyeleti rendszer megerősítése, az unió 2010 utáni új versenyképességi stratégiája valamint az uniós polgárok biztonságát erősítő Stockholmi Program elfogadása.

Tájékoztatása szerint a koppenhágai klímakonferenciával összefüggő egyes nyitott kérdésekről, és az egységes európai álláspontról is tárgyalnak.

A gazdasági válsággal kapcsolatos kérdések közül kiemelte, hogy téma lesz az állami beavatkozások mértéke is. Hangsúlyozta: Magyarország álláspontja szerint erre szükség van addig, amíg be nem indul a gazdasági növekedés és el nem kezdődik a foglalkoztatás bővülése.

Bajnai Gordon péntek délután utazik vissza Budapestre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását