2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sólyom búcsúlátogatáson fogadta Draskovicsot

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában búcsúlátogatáson fogadta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert - közölte az álllamfő hivatala az MTI-vel.
2009. december 7. hétfő 12:26 - HírExtra
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium múlt hét szerdán tudatta az MTI-vel, hogy Draskovics Tibor még az idén távozik a kormányból. A tárcavezető lemondását Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta. Draskovics Tibor újságíróknak azt mondta: saját döntése volt a távozás.

Draskovics Tibor - a tárca akkori közleménye szerint - azzal indokolta döntését, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

Draskovics Tibor 2008. február 19-től látta el az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot, 2009. április 16-án Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette hivatalában.
A 2006-os választások óta összesen három miniszter váltotta egymást az igazságügyi tárca élén: Petrétei József, Takács Albert és Draskovics Tibor.

Az MTI információja szerint pártpolitikus vagy rendvédelmi vezető lehet Draskovics Tibor utódja az igazságügyi tárca élén. Az MTI úgy tudja, hogy Bajnai Gordon - ahogy korábban több személyi döntés előtt is - egyeztetni fog az MSZP vezetésével.

A házbizottság múlt hét csütörtöki ülése után Altorjai Anita, a parlament sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, december 14-én leteheti esküjét az új igazságügyi miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását