2024. május 16. - Mózes, Botond

Nemzeti Sporttanács az 1,3 milliárdos póttámogatásért

A Nemzeti Sporttanács (NST) is indokoltnak tartja és támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gazdasági bizottságának javaslatát, amely szerint 1,3 milliárd pótlólagos forrásra van szüksége a magyar sportnak.
2009. november 13. péntek 11:01 - HírExtra
A forrás biztosításának javaslataként az NST csütörtöki ülésén elhangzott, hogy miután a magyarországi Forma-1-es futam idei, 3,2 milliárdos szerződésének összege a jövő évben egy milliárddal emelkedik, ez az összeg ne terhelje tovább, újabb elvonásként, a sportköltségvetést - olvasható a MOB honlapjának pénteki hírében.

Az ülésen felmerült, hogy a Gyenesei István korábbi sportot felügyelő önkormányzati miniszter és Török Ottó volt sportszakállamtitkár által ígért 200 milliós edzőtábori voucherre a szakszövetségek számítottak, s ennek elmaradása több mint százmillió forintos tartozást eredményezett. Ez a tartozás pedig akadályozza a nullás adóhátralék igazolásának kiadását, s így a szövetségek a negyedik negyedévben nem jutnának hozzá az állami támogatáshoz. Varga Zoltán önkormányzati miniszter - a MOB honlapja szerint - ígéretet tett a közbenjárásra, hogy a szövetségek a fennálló tartozás ellenére is hozzájuthassanak az állami támogatáshoz.

A MOB gazdasági bizottságának szerdai, kibővített ülésén több mint tíz olimpiai sportág, illetve a MOB, valamint a Nemzeti Sportszövetség képviselői, vezetői vettek részt, s kérték a miniszterelnököt az 1,3 forint pótlólagos forrás folyósítására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását